Joachim Coens (CD&V) over eerste symbolische nederlaag op partijcongres: “Het gaat niet om macht”

CD&V-voorzitter Joachim Coens reageerde deze middag bij VTM Nieuws onder meer op het verloop van het statutair congres van zijn partij, de bijzonder slechte peiling van vorige week en de heisa rond de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. 

107 reacties

 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Wie geeft er een waardig alternatief voor de huidige regering die een meerderheid heeft die de geen nationalistische bedoelingen heeft .Dat vraagt de overgrote meerderheid
 • Dan Midden

  2 maanden geleden
  Benieuwd hoe ze door ARCO debacle gaan komen, en vooral als ze verplicht in Vivaldi blijven tot 2024? Doel was immers vivaldi te hebben tot dit jaar en te scoren door "goed beleid" tijdens covid crisis, doch covid duurt langer dan gepland en beleid wordt afgestraft dus zal vivaldi doorgaan tot 2024. Hierdoor zal het ecolo beleid zichtbaar worden waardoor de vlaming de "beleidspartijen" de rug zal toekeren, zelfs op lokaal niveau waar de verkiezingen ook in 2024 zijn...
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Bij CD&V is men er gerust in dat zij in 2024 weer samen gaan met Vivaldi, Dat is al lang afgesproken onder die 7 verliezers.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Bij CD&V doen ze er alles aan om in Europa iemand op de juiste postje te krijgen, Om arco gedupeerde te laten uitbetalen door de belastingbetaler. En bij CD&V mag het nog lang duren voor ze uitbetalen, Dan zijn er al veel arco spaarders gestorven die ze niet uit moeten betalen.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  cdnv haalt bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel NIET
 1. Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”
  Play
  47

  Zuid-Frank­rijk en andere toeristi­sche bestemmin­gen kleuren sneller rood op corona­kaart: “Cijfers zijn te slecht”

  De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.