CD&V-voorzitter Joachim Coens tijdens het overleg met de twee coformateurs in het Egmontpaleis.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens tijdens het overleg met de twee coformateurs in het Egmontpaleis. © BELGA

Joachim Coens (CD&V): “Eerst regeerakkoord, daarna premierschap bespreken”

PolitiekGeruchten dat de keuze voor de coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) niet was doorgesproken met MR en CD&V, worden bevestigd noch ontkend door Joachim Coens. “Nu gaan we onderhandelen over een regeringsakkoord. De rest zien we wel”, verklaarde de CD&V-voorzitter aan VTM NIEUWS.

  1. Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?”

    Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaar­dig­heid?”

    Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en “geloofwaardige” handhaving van de coronamaatregelen. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, vraagt Janssens zich af. “Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven.”