Volledig scherm
© BELGA

Jessika Soors (Groen) verlaat Kamer en wordt politiek directeur en woordvoerster van Sarah Schlitz

Groen-Kamerlid Jessika Soors verlaat het federale parlement en wordt politiek directeur en Nederlandstalig woordvoerster van Ecolo-staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, Sarah Schlitz. "Ik stap niet uit de politiek, maar ik stap in het beleid", schrijft ze in een mededeling, waarin ze erkent dat het "geen eenvoudige keuze was".

 1. Zij vieren kerst noodgedwongen in hun eentje: “Jammer, maar geen boete van 1.750 euro riskeren”
  PREMIUM

  Zij vieren kerst noodgedwon­gen in hun eentje: “Jammer, maar geen boete van 1.750 euro riskeren”

  Alleenstaanden mogen met kerstavond of op kerstdag hun twee contacten tegelijk inviteren aan de feestdis. Maar de puzzel laat zich niet overal zo makkelijk leggen, met als gevolg dat er aan nogal wat kersttafels straks maar één stoel zal staan. Hoe gaan ze daarmee om? Deze vier singles maken er toch het beste van. "Ik heb één ding plechtig beloofd aan mezelf: ik ga niét zielig zijn."
 2. Jessika Soors (Groen) verlaat Kamer en wordt politiek directeur van kabinet Schlitz: “Ik wil mijn ervaring gebruiken om mee te werken aan het beleid”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Jessika Soors (Groen) verlaat Kamer en wordt politiek directeur van kabinet Schlitz: “Ik wil mijn ervaring gebruiken om mee te werken aan het beleid”

  Jessika Soors (Groen) uit Vilvoorde neemt afscheid van de Kamer. Ze wordt politiek directeur en Nederlandstalig woordvoerster van Sarah Schlitz (Ecolo), die staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit is in de regering De Croo. “Ik neem geen afscheid van de politiek, maar stap in het beleid”, klinkt het bij Soors.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken