Jeroen Denaeghel kreeg een doodsbedreiging aan zijn adres nadat hij als woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos over de wolf in Limburg had gecommuniceerd. "Zo'n fakkeltocht tegen de wolf doet me denken aan een middeleeuwse heksenverbranding."
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Denaeghel kreeg een doodsbedreiging aan zijn adres nadat hij als woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos over de wolf in Limburg had gecommuniceerd. "Zo'n fakkeltocht tegen de wolf doet me denken aan een middeleeuwse heksenverbranding."

Jeroen Denaeghel, woordvoerder Natuur en Bos: “Zo’n fakkeltocht tegen de wolf lijkt wel een middeleeuwse heksenverbranding”

Jeroen Denaeghel (50), woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos, kreeg eerder deze week een doodsbedreiging te slikken naar aanleiding van zijn communicatie over de wolf in Limburg. Denaeghel wenst dat hoofdstuk af te sluiten - “het hoeft niet over mij te gaan” - maar wil wel foute informatie over de wolf uit de wereld helpen. “Er heerst een angstpsychose. Ik krijg koude rillingen als ik de affiche voor die fakkeltocht tegen de wolf in Oudsbergen zie. Het doet me denken aan een middeleeuwse heksenverbranding.”

24 reacties

 • Gilbert Rodts

  1 maand geleden
  We leven niet in de middeleeuwen toen het zo nog niet bewoond en bevolkt was . Nu deze tijd horen wolven dicht bij bewoonde gebieden niet thuis .
 • Johan De Bondt

  1 maand geleden
  De natuur neemt terug wat afgepakt is door de mens. We gaan met elkaar moeten leren samenleven en geef de wolf een kans om terug te keren vanwaar ze ooit kwamen. De natuurgebieden in Limburg zijn geschikt voor een kleine roedel en wie iets van ecologie weet kan dit beamen. Btw de mens slacht miljoenen dieren af, er zijn immens veel meer honden die ook mensen of dieren aanvallen. Argumenten tegen houden geen steek. Een roedeltje van 6 wolven...hola dat mag niet.
 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  3000 betogers en nog meer sympathisanten on line. Natuur en Bos moet de realiteit onder ogen zien. Wolven horen niet thuis in woongebieden. De mens heerst hier niet die predators. Ik vrees voor actie als men die killers niet verjaagd.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  De overheid kan niet alles krijgen wat ze wil : een ongestoorde, natuurlijke omgeving voor een wolvenpopulatie en een land met 280 inwonersper km2 die voor de belastingen moeten zorgen.
 • Wouter Beyen

  1 maand geleden
  Mensen die op de pianist schieten zijn 1000maal gevaarlijker dan de wolf.
 1. Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”
  Gistel/Oudenburg

  Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”

  In Gistel is opnieuw een van de paarden van Paul Vanhixe en Sibylle Arix vastgebonden door een onbekende. Nadat vorig jaar al een veulen werd geviseerd, betrapte Paul dit keer een man die een tuinslang rond de hals van merrie Spot had geknoopt, om haar aan een bovenbalk van het schuilhok vast te leggen. “Ik heb hem nog met de wagen achtervolgd, maar toen liep hij de velden in”, zegt Paul (57). “Mijn grootste vrees is dat er een paardenbeul rondloopt.”
 2. ‘Probleemwolf’ of ‘succesverhaal’? Vooruit wil wolf niet zomaar opgeven en noemt uitspraken van CD&V “populistisch”
  Oudsbergen

  ‘Probleem­wolf’ of ‘succesver­haal’? Vooruit wil wolf niet zomaar opgeven en noemt uitspraken van CD&V “populis­tisch”

  In Limburg wordt er al een hele week druk gepalaverd over het lot van de wolf. Na een dubbele aanval eerder deze week is de tegenstand duidelijk gegroeid. Zo wordt er zelfs een fakkeltocht georganiseerd tegen de wolf. CD&V sprak donderdag nog van een “probleemwolf” en wil die verplaatsen of heropvoeden. Vooruit gaat in de tegenaanval en pleit ervoor de wolf niet zomaar op te geven.
 3. Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfwerende omheiningen

  Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfweren­de omheinin­gen

  Er zijn op korte tijd 170 aanvragen ingediend voor het plaatsen van wolfwerende omheiningen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Naar aanleiding van recente incidenten met wolven dringen coalitiepartners CD&V en Open Vld aan op extra maatregelen. Minister Demir zegt dat het bestaande protocol wordt geëvalueerd en dat er op 12 oktober een nieuw overleg komt met alle betrokkenen.