Jens Mertens was twee jaar lang verslaafd aan gamen.
Volledig scherm
Jens Mertens was twee jaar lang verslaafd aan gamen. © VTM Nieuws

Jens (20) had gameverslaving: “Ik speelde tot 12 uur per dag”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) erkende deze week een gameverslaving als ziekte. Volgens sommigen gaat dat veel te ver, maar verslaafden juichen de beslissing toe. Ook Jens Mertens, die zelf twee jaar verslaafd was.

24 reacties

 • Jeffrey Lernout

  5 jaar geleden
  Er zijn redelijk wat mensen die hun geld verdienen door hun game sessies online te streamen of te trainen voor game competities, en dat zijn ook lange dagen gamen moet dat dan ook geen verslaving genoemd worden ook al kies je er zelf voor en verdien je er geld mee.
 • Mario Tersago

  5 jaar geleden
  Ik ben hier wel voorstander van om hier opvolging of sensibilisering rond te maken. Ik ben nog steeds een verslaafd gamer, echter heb ik nog een beetje besef van gezin, huishouden en werk. Mijn schoolgaande tijd, heb ik meerendeel op pc of console doorgebracht. Dus ja voor sensibilisering!
 • Nick Du-Feu

  5 jaar geleden
  9 tot 12 uur per dag in het weekend? En hij is verslaafd aan gamen? 12 uur per dag in het weekend was voor mij een rustige dag. Bij mij was het minstens 15 uur. Heel af en toe kon het op een zaterdag oplopen tot 20 uur. En op weekdagen, thuis komen van mijn werk, 6 uren gamen, slapen en terug gaan werken.
 • Tom Van Calster

  5 jaar geleden
  Maar 4 uur per dag voor de TV zitten is normaal . Juist ?
 • Helena Van Snick

  5 jaar geleden
  Gamen is volgens mij pas een echte verslaving bij volwassen, vooral als de relatie er onder gaat leiden en de nachtrust...exliefje van een gamer