Pierre-Yves Jeholet (MR), minister-president van de Franse Gemeenschap
Volledig scherm
Pierre-Yves Jeholet (MR), minister-president van de Franse Gemeenschap © BELGA

Jeholet (MR): "Walen en Brusselaars moeten bepalen wat ze nog samen willen doen”

"Het moment is aangebroken dat wij, Walen en Brusselaars, moeten bepalen wat we nog samen willen doen", dat was de boodschap van minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet zondag op de vooravond van het Feest van de Franse Gemeenschap, of de Federatie Wallonië-Brussel zoals de Franse Gemeenschap zichzelf noemt.

23 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Graaien nog vergroten zeker op kosten van de Vlamingen
 • Julien Cuypers

  1 jaar geleden
  Een ding wat ze samen zeker willen en zullen doen en dat is de Vlamingen zoveel mogelijk pluimen.
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  Zoals geld afluizen van de Vlamingen.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Confederalisme dringt zich op...alleen eisen de walen de "daad" op om het te willen uitvoeren...hypocrisie word dat genoemd, maar zij horen liever "politiek correct", weds maar zeker dat wij als "dank" het grootste deel van de staatschuld krijgen op basis van "grootste aantal inwoners" en niet op basis van "oorzaak van de schuld"
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Koppel Vlaanderen hier ook maar aan.
 1. KIJK. Negen speurhonden krijgen in ons land training om explosieven op te sporen in Oekraïne: “Ze moeten helpen met het ontmijnen van terugveroverd gebied”
  Play

  KIJK. Deze hon­den krijgen in ons land training en gaan dan op missie in Oekraïne

  Afgelopen september begonnen negen honden aan een intensieve opleiding om explosieven op te sporen in Oekraïne. De opleiding duurt ongeveer vijf maanden en wordt gegeven op Campus Vesta in Ranst. Tegen februari moeten de speurhonden klaar zijn voor het echte werk. “De honden moeten daar het Oekraïense leger en de regering helpen om het gebied dat terugveroverd is op de Russische federatie te ontmijnen”, vertelt projectleider Hugo Lücke. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.