Jeff Hoeyberghs en tientallen andere Belgen dagen de Staat voor de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Hoeyberghs en tientallen andere Belgen dagen de Staat voor de rechter. © Joel Hoylaerts / Photonews

Jeff Hoeyberghs en 30 andere Belgen slepen Staat voor rechter: “Coronamaatregelen zijn georganiseerde uitroeiing van bejaarden”

Een dertigtal Belgen hebben twee procedures aangespannen tegen de Belgische Staat omdat ze vinden dat hun vrijheden te veel worden beperkt door de coronamaatregelen. Eén van hen is de bekende plastische chirurg Jeff Hoeyberghs. “De coronamaatregelen schenden fundamentele mensenrechten", zegt hun advocaat. Voor Hoeyberghs is er sprake van “georganiseerde uitroeiing van bejaarden in woonzorgcentra.” Viroloog Marc Van Ranst is niet onder de indruk: “Dit is gewoon idioot”. Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is nog niet op de hoogte van een dagvaarding. 

150 reacties

 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Het corona virus is een test waarvan de leiders van alle landen een scenario moeten volgen dat van land tot land verschilt. 1,5m afstand houden, maar als je politici ziet staan ze gewoon naast mekaar en zonder masker. Hoeyberghs heeft deels gelijk met de uitroeing van de bejaarden, de wachtlijsten zijn inmiddels verdwenen.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Zeer juist Jef, dat is één punt maar deze coronacrisis is eveneens een dekmantel om het ineenstortend economisch systeen te verdoezelen. We gaan nog wat beleven vrees ik.
 • Immens Gerda

  1 jaar geleden
  Hij zou beter moeten weten. Dit is het voorbeeld van iemand die dokter is geworden om vlug rijk te worden, maar niet om mensen te redden. Dokterslicentie afnemen!!
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Ik ben het niet eens met zijn narcistische en vrouwonvriendelijke praat. Maar hierin kan ik hem wel gelijk geven.Corona is/was ideale uitvalsbasis om een wereldwijde dictatuur in te voeren.Afstand,hokjes,extra verbodjes.En in deze chaos en paniek wat de mens zijn grootste vijand is,dan kan men met u doen wat men wil. En blijkbaar is dit experiment in dat opzicht goed gelukt.Het aantal dodelijke slachtoffers door de coronaterreur maatregelen zal in de toekomst pak hoger liggen dan het virus zelf
 • Killian Macias Garcia

  1 jaar geleden
  Gord gedaan er zouden velen hem moeten volgen.
 1. Identiteit bevestigd: vier inzittenden van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Identiteit bevestigd: vier inzitten­den van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn van Slovaakse afkomst. “Afgelopen nacht was er een positieve identificatie van de vier slachtoffers", zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”
 2. Voorbijganger maakt prachtige videobeelden van wolf in wandelgebied in Opoeteren
  Play
  234

  Voorbijgan­ger maakt prachtige videobeel­den van wolf in wandelge­bied in Opoeteren

  Aan het Zavelbos in Opoeteren is deze namiddag een wolf van dichtbij gefilmd. Het dier werd door de bestuurder opgemerkt toen het de beschutting van de bomen verliet en zich in een open veld begaf. Eerder vandaag zijn er in het dierenpark van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vijftien damherten dood aangetroffen. De herten werden zo goed als zeker aangevallen door één of meerdere wolven.
 3. RECONSTRUCTIE. Jim (36) belde zelf hulpdiensten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Jim (36) belde zelf hulpdien­sten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”

  Het is exact twee jaar geleden dat Lebbekenaar Jim Cooreman (36) levenloos in een cel teruggevonden werd. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen de camerabeelden van die nacht in handen, alsook verhoren en verslagen. Wat blijkt? De zaak-Cooreman is er één vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen: Jim had zelf het noodnummer gebeld met de vraag om een ambulance te sturen, de politie kwam. Toen hij opgepakt werd, stelde de korpschef zelf voor om hem naar een dokter van wacht te brengen, de agenten deden dat niet. “Bij iemand met een verslaving, zoals Jim, moet dat blijkbaar niet”, zegt zijn vader. Een reconstructie van de fatale nacht.