Advocaat Jef Vermassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Jef Vermassen. © Vertommen

Jef Vermassen over het vonnis voor Derek Chauvin: “Agenten beseffen nu heel goed dat ze hun job en zware straf riskeren”

Doordat ex-politieagent Derek Chauvin (45) over de hele lijn schuldig is aan de dood van George Floyd (46), zullen Amerikaanse politiemensen twee keer nadenken voor ze hun knie nog maar een seconde te lang in iemands nek zetten. Toppleiter Jef Vermassen geeft tekst en uitleg bij de uitspraak en wijst op het grote verschil tussen deze zaak en ‘de huis-tuin-en-keukenmoorden’.

49 reacties

 • Erik Meers

  1 week geleden
  De Amerikaanse agenten zullen nu (hopelijk) slimmer worden en beseffen dat ze beter de andere kant opkijken als er misdaden gebeuren en mensen gelijk Jef Vermassen moeten dan maar zelf zorgen dat een inbreker of de dealer die drugs aan zijn kinderen verkoopt dat hij die zelf gaat achtervolgen en arresteren .
 • Willy Dassonville

  3 weken geleden
  We gaan nu de Amerikaanse politie niet gaan verdedigen zeker, er zitten daar wel goede bij maar een deel is rot en corrupt. Het heerst daar idd een omerta om hun wandaden te kunnen toedekken. Ze hebben schrik van elkaar dat ze geen wantoestanden durven aanklagen. Schaam u politie in Amerika.
 • Erik Vervenne

  3 weken geleden
  Die ex-agent verdient inderdaad een zware straf, zijn collega's treffen ook schuld, waarom hebben die dat geweld niet gestopt?. Bij ons wordt ook veel te weinig op geweldbeheersing geoefend.
 • Karel Tichmann

  3 weken geleden
  De frequentie van Floyds contact met de politie tijdens zijn 46-jarige leven is een anomalie voor de meeste Amerikanen, behalve voor George Floyd. Floyd werd in zijn volwassen leven ten minste 19 keer gearresteerd van zware overval met een dodelijk wapen, tot het uitgeven van vals geld op zijn laatste dag. In totaal was hij veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. De politie is de enigste tussen deze criminelen en de normale bevolking staat. Ik ben daar dankbaar, voor voor elke politieagent.
 • johan arits

  4 weken geleden
  Als bewezen kan worden dat een advocaat een crimineel moedwillig vrij probeert te pleiten moet de wet een straf voorzien voor schade aan de maatschappij en de advocaat een zware sanctie opleggen .
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Nog geen zonnig terrasjesweer in zicht: opnieuw wisselvallige week met regen en onweer
  17

  Nog geen zonnig terrasjes­weer in zicht: opnieuw wisselval­li­ge week met regen en onweer

  Het weer is vandaag/maandag onstabiel. Er vallen her en der verschillende buien, eventueel vergezeld van onweer, hagel en hevige rukwinden. In het noorden en noordwesten is de kans op buien kleiner en wordt het later tijdelijk droog. Aan zee blijft het deze namiddag droog en zijn er soms brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Rukwinden tot 50 of 60 km per uur, of heel lokaal meer tijdens felle buien, zijn mogelijk, voorspelt het KMI.
 3. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar