BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Jean-Luc Crucke: de (op één na) laatste die publiekelijk tegen Bouchez durfde in te gaan. Wie volgt hem straks op?

Met het vertrek van Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke verlaat één van de laatste liberalen die publiek tegen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez durfde in te gaan de politieke arena. Maar niet zomaar: Crucke krijgt een plekje in het Grondwettelijk Hof, iets waar volgens Bouchez al twee jaar over gepraat wordt. Allicht promoveert de MR-voorzitter dinsdag opnieuw een trouwe medestander tot minister. 

18 reacties

 • Willy van craen

  4 maanden geleden
  JL Crucke is voorstander dat WL zichzelf uit de nesten werkt ipv de Vlamingen te melken. Echter moeten men verantwoordelijkheid nemen en met vallen en rechtstaan. Ik heb respect voor die man (die ook zeer goed nedelands spreekt. Veel weg van JM De Dekker.
 • Wesley Kenis

  4 maanden geleden
  De enige manier waarop Bouchez nog respect kan afdwingen bij zijn kiezers is door de stekker er uit te trekken...maar hij heeft zelf gezegd dat hij liever blijft profiteren tot 2024 dan zijn "politieke verantwoordelijkheid" te nemen...dus opzouten allebei
 • Geert Van Daele

  4 maanden geleden
  Anno 2022 leven we in ongelofelijke luxe : we hebben comfort en voeding tot en met, dus we zwijgen tegen deze graaicultuur en postjesjagers.
 • Merlijn Picavet

  4 maanden geleden
  Bouchez is de enige politicus in gans die vivaldi farce die mijn respect heeft, niet dat ik hem bijtreed in alles waar hij voor staat.
 • Marlene De Smedt

  4 maanden geleden
  Het probleem is dat het woord compromis uit Van Dale en Larousse geschrapt is.
 1. Energiezuinige renovatie van appartementen moet makkelijker kunnen

  Energiezui­ni­ge renovatie van appartemen­ten moet makkelij­ker kunnen

  De Kamercommissie Klimaat keurde dinsdag het voorstel van initiatiefnemer Kris Verduyckt (Vooruit) goed dat het makkelijker wil maken om energiezuinige ingrepen te doen in een appartementsgebouw. Enkel Vlaams Belang onthield zich. De bedoeling is nu dat de federale regering met de bouw- en vastgoedsector aan de slag gaat. Verschillende barrières, zowel wettelijke als financiële, moeten worden weggewerkt. Parlementslid Verduyckt benadrukt de urgentie van maatregelen: “Als we het energieverbruik voor appartementsbewoners willen doen dalen, dan ligt een belangrijke uitdaging bij energiezuinige renovatie van die gebouwen. Dat moet sneller kunnen: het is alle hens aan dek.”