BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

“Je zag er smoking hot uit. Ik zou je willen neuken”: voor deze sms’jes moet Bart De Pauw zich volgende week verantwoorden voor rechtbank

Vandaag valt in Mechelen het doek over het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (53). Hij wordt beschuldigd van het belagen van minstens 13 vrouwen met wie hij samenwerkte door hen ongewenst seksueel getinte berichten te sturen. Bij enkele vrouwen kwam hij ook naar hun thuisadres. Uit een eerdere reconstructie van het actualiteitenmagazine ‘Telefacts Nu’ over de zaak bleek al welke sms-conversaties, waarvan de transcripties hieronder staan, De Pauw over en weer stuurde met actrices Ella-June Henrard en Lize Feryn. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert De Pauw een maximumstraf van twee jaar cel. “Was ik niet heel erg stout gisteren?”

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. ANALYSE. Het belangrijkste is net wat niét wordt gezegd: opname gesprek zegt niets over schuld en onschuld van Bart De Pauw
  PREMIUM

  ANALYSE. Het belangrijk­ste is net wat niét wordt gezegd: opname gesprek zegt niets over schuld en onschuld van Bart De Pauw

  De uitgelekte opname zegt niets over de schuld of onschuld van Bart De Pauw (52). Op dat moment was het strafonderzoek niet eens gestart. Het bandje geeft wel een duidelijke inkijk over wat de VRT over de meldingen zei aan de televisiemaker, en vice versa. En over wat ze allebei toen niét zeiden. Daarom is het gesprek relevant voor zowel de zaak die tegen Bart De Pauw is opgestart, als voor de zaak die hij zelf tegen de VRT heeft aangespannen.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De Bart De Pauw-tapes: dit is wat de VRT en de tv-maker elkaar écht vertelden over “de meldingen”
  PREMIUM

  De Bart De Pauw-ta­pes: dit is wat de VRT en de tv-maker elkaar écht vertelden over “de meldingen”

  “Ik ga de feiten niet minimaliseren. Maar ik had écht wel schrik dat het over heel erge dingen ging.” Dat zei Bart De Pauw op 7 november 2017 in de kantoren van de VRT. Zijn stem klinkt voor het eerst in 37 minuten enigszins opgelucht. Al heeft De Pauw hoop dat de VRT – dankzij zijn versie – zal terugkomen op de stopzetting van hun samenwerking na meldingen over zijn gedrag. Het actualiteitenmagazine Telefacts NU en ‘Het Laatste Nieuws’ konden de hand leggen op de tape. Dit is wat de VRT en De Pauw elkaar écht vertelden op dat moment.