Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Je mond bedekken met een sjaal en handschoenen dragen tegen het coronavirus, helpt dat?

Het advies van de regering is duidelijk: “Blijf in uw kot.” Iedereen wordt opgeroepen zich te beperken tot essentiële verplaatsingen en ook dan zo veel mogelijk afstand te bewaren. Tijdens die noodzakelijke verplaatsingen proberen mensen zich op allerhande manieren te beschermen. Op straat houden ze een sjaal voor hun mond, klanten dragen latexhandschoenen en anderen naaien dan weer hun eigen mondmaskers. Maar helpen al die maatregelen eigenlijk en wat kan je best doen om jezelf zoveel mogelijk te beschermen?

84 reacties

 • monique bolen

  3 jaar geleden
  Als je een pollenalergie heeft probeer maar eens van je tranende ogen, lopende neus of die prikkel in je keel weg te krijgen zonder aan je gezicht te komen of te hoesten.
 • Eddy Vermeulen

  3 jaar geleden
  Als ik ga winkelen neem ik een Dettoldoekje mee, ga er eens mee over de handvatten van mijn winkelkar en laat het op het handvat liggen zodat mijn handen zo weinig mogelijk direct contact hebben met de winkelkar. Daarna in de auto heb ik nog een klein potje alcoholgel dat ik dan ook nog gebruik. En zolang ik in de winkel ben raak ik mijn gezicht niet aan.
 • Jurgen Van Nerom

  3 jaar geleden
  Handschoenen bewaren in de diepvries heeft geen zin. Virussen worden in de laboratoria bewaard in de diepvries. Door je handschoenen in de diepvries te steken geef je het virus de kans om langer te overleven.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Liever en beter gratis mondmaskers uitdelen dan het nu aan pharma en medische sector moeten te besteden
 • Jan Sierens

  3 jaar geleden
  Je moet in je elleboog hoesten, maar een mondmasker houdt niets tegen. Logica?
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.