De Ecuadoraanse politie onderschept tonnen cocaïne terwijl de winst blijft binnenstromen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ecuadoraanse politie onderschept tonnen cocaïne terwijl de winst blijft binnenstromen. © AFP / BELGA

Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.

22 reacties

 • Eddy Beernaert

  2 maanden geleden
  'Wat als': stel je schaft het cash-geld af .. of berperkt het tot het 'hoognodige'?
 • wesley netnem

  2 maanden geleden
  Het probleem ligt in de landen waar de Coka plant geteeld wordt ! Dus Bolivië , Ecuador , Colombia , Peru , Venezuela , Brazilië ezv ... Voor veel van hun inwoners het enig inkomen omdat deze plant op grote hoogte kan geteeld worden en veel opbrengst heeft . Voor nog geen 1000 euro kan je daar 1 kilo zuiver Cocaïne kopen .Het is pas hier dat dit 100x meer waar wordt ! De oplossing ligt zo voor handen ! Als deze drug hier evenveel waard is als daar doen Criminelen geen moeite meer !?
 • pascal de bruycker

  2 maanden geleden
  Cocaïnehandel dito productie legaliseren...? Los van de grote gezondheidskost bij verslaving, wie gaat dat allemaal controleren en betalen?Allemaal simplistisch voorgesteld!Die rotzooi heeft al veel ellende veroorzaakt.Trouwens ook een gevolg van het open grenzen beleid dat een aanzuigeffect veroorzaakt.En dan nog eens al die landen die bij Europa komen,Schengen,...heeft er ook niet veel goeds aan gedaan.Legaliseren is teken van onmacht.
 • Christian Vandenbloock

  2 maanden geleden
  Schaf cash geld af en de drugsmiserie ( en 95 % van alle overige illegale handel ) is opgelost . Ik zie drugsdealers of bvb mensensmokkelaars nog niet met een betaalterminal rondlopen om hun rotzooi te verkopen . En wie alleen eerlijk verdiend geld bezit , zal hier wel geen probleem mee hebben zeker ? Of toch niet ?
 • Stephan Priem

  2 maanden geleden
  Het is vechten tegen de bierkaai. Als één bende wordt opgerold, staat een andere klaar om alles over te nemen. Misschien de gebruikers harder aanpakken. De brouwer gaat uiteindelijk ook vrijuit als ik gepakt wordt op dronken rijden.