Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © AP

Jan Jambon vraagt burgemeesters om culturele evenementen niet onbezonnen te schrappen

Woensdagavond bezoekt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de première van Leviathan, een luisterspel van het Gentse LOD muziektheater in de Gentse Bijloke, van theatermakers Josse De Pauw en Kris Defoort. Een bezoek waarbij hij zijn steun uitdrukt voor de culturele sector, met heel wat spelers die zwaar lijden onder de coronacrisis. Als cultuurminister vraagt Jambon lokale besturen ook om evenementen niet onbezonnen te schrappen, en op een veilige manier ruimte te geven aan cultuur in tijden van corona. 

13 reacties

 • patrick terweduwe

  2 jaar geleden
  En daar gaan de cijfers weer de hoogte in, joepie,nog wat langer met een maskerke rondlopen.Steek die gasten toch in de bak hé
 • Francois Jonckheere

  2 jaar geleden
  Weet U zelf nog hoe alles momenteel geregeld is Jan Jambon ? Eerst subsidies drastisch verminderen, dan toegeven aan druk van de sector, nu alle evenementen afgeschaft en dan nu weer pleiten voor "niet onbezonnen" schrappen. Hallo zeker !!
 • Hubert Vanmechelen

  2 jaar geleden
  Culturele evenementen niet 'onbezonnen' schrappen !? Onbezonnen open houden dus. Aan controleurs is er immers een algemeen tekort !
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Sja, wat had je gedacht. Als je grote paniek zaait, krijgen de mensen schrik. En geen enkele burgemeester wil achteraf het verwijt krijgen dat ie te laks was, dus wordt het grof geschut bovengehaald. Heb je een muizenplaag in je huis, kan je valletjes zetten of er met de bulldozer overheen gaan. De tweede optie lijkt op het eerste zicht efficiënter, maar eens de stofwolken zijn gaan liggen, zit je wel met een gigantisch probleem.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Heeft waarschijnlijk schrik dat zijn cultuurfavoriet het vendelzwaaien niet kan plaats vinden.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-profiel van familieleden
  3

  Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-pro­fiel van familiele­den

  De federale ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) goedgekeurd dat toelaat om nieuwe DNA-technieken in te zetten in strafonderzoeken. Het gaat onder meer om ‘familiale zoeking’, het opsporen van verdachten via gekende DNA-profielen van naaste familieleden. Van Quickenborne maakt zich sterk dat het wetsontwerp justitie “meer instrumenten in handen geeft om moorden, zedenfeiten en verdwijningen op te lossen”.