Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © AP

Jan Jambon vraagt burgemeesters om culturele evenementen niet onbezonnen te schrappen

Woensdagavond bezoekt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de première van Leviathan, een luisterspel van het Gentse LOD muziektheater in de Gentse Bijloke, van theatermakers Josse De Pauw en Kris Defoort. Een bezoek waarbij hij zijn steun uitdrukt voor de culturele sector, met heel wat spelers die zwaar lijden onder de coronacrisis. Als cultuurminister vraagt Jambon lokale besturen ook om evenementen niet onbezonnen te schrappen, en op een veilige manier ruimte te geven aan cultuur in tijden van corona. 

13 reacties

 • patrick terweduwe

  2 jaar geleden
  En daar gaan de cijfers weer de hoogte in, joepie,nog wat langer met een maskerke rondlopen.Steek die gasten toch in de bak hé
 • Francois Jonckheere

  2 jaar geleden
  Weet U zelf nog hoe alles momenteel geregeld is Jan Jambon ? Eerst subsidies drastisch verminderen, dan toegeven aan druk van de sector, nu alle evenementen afgeschaft en dan nu weer pleiten voor "niet onbezonnen" schrappen. Hallo zeker !!
 • Hubert Vanmechelen

  2 jaar geleden
  Culturele evenementen niet 'onbezonnen' schrappen !? Onbezonnen open houden dus. Aan controleurs is er immers een algemeen tekort !
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Sja, wat had je gedacht. Als je grote paniek zaait, krijgen de mensen schrik. En geen enkele burgemeester wil achteraf het verwijt krijgen dat ie te laks was, dus wordt het grof geschut bovengehaald. Heb je een muizenplaag in je huis, kan je valletjes zetten of er met de bulldozer overheen gaan. De tweede optie lijkt op het eerste zicht efficiënter, maar eens de stofwolken zijn gaan liggen, zit je wel met een gigantisch probleem.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Heeft waarschijnlijk schrik dat zijn cultuurfavoriet het vendelzwaaien niet kan plaats vinden.
 1. Beschuldigden terreurproces ergeren zich aan transport en fouillering: “Als het zo blijft, zeg ik niets meer”
  PREMIUM

  Beschuldig­den terreurpro­ces ergeren zich aan transport en fouille­ring: “Als het zo blijft, zeg ik niets meer”

  Zes en een half jaar nadat de bommen insloegen in Zaventem en Maalbeek, was het vanochtend eindelijk zover: het terreurproces ging van start, door velen ‘het proces van de eeuw’ genoemd. Het moest een eerste administratieve zittingsdag worden, tot Mohamed Abrini plots het woord nam. “Ik voel mij al zeven jaar het slachtoffer van wraak”, klonk hij met verheven stem over de manier waarop hij opgesloten en getransporteerd wordt. Zijn uitspraken dreigen nu nog een staartje te krijgen.