Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon. © EPA

Jan Jambon: "Veel marge voor nog drastischere maatregelen is er niet”

Nu experten waarschuwen voor de besmettelijkheid van de Britse en andere coronavarianten, wijst Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) erop dat er al heel strenge maatregelen van kracht zijn. “Veel marge om nog drastischer maatregelen te nemen, is er niet”, zei hij in De Ochtend op Radio 1. 

98 reacties

 • Jaak Casteleyn

  1 maand geleden
  Altijd proberen de goede intenties van anderen te boycotten en te saboteren, zo zijn ze nu eenmaal die Nationalisten.
 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  Minister Vandenbroucke heeft vanavond nogmaals eens herhaalt dat de scholen open moeten blijven, Ben Weyts beslist niet alleen, deskundigen die dagelijks met het mentale welzijn van de kinderen bezig zijn zeggen allemaal, thuisonderwijs brengt onherstelbare schade aan in het brein van de kinderen.
 • Serge Vanruysseveldt

  1 maand geleden
  Beste heer Jambon, u heeft gelijk - meer moet er niet gepest worden met de fake corona maatregelen. Schaf alles gewoon af en laat ons terug normaal doen.
 • Bruno Andries

  1 maand geleden
  Sterke Jan zijn huis staat weer niet in brand. We moeten ons dus zeer ongerust maken.
 • jean donny

  1 maand geleden
  Zolang we blijven aanmodderen en het echte probleem voor ons uit schuiven, zal het virus en zijn komende varianten ons in zijn greep houden, en zelfs vaccinatie zal het niet oplossen. De tijd van weleer komt nooit meer terug hoog tijd dat men tot dat besef komt hier.
 1. Buitenlandse studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Buitenland­se studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Studenten van buiten de EU die pas afgestudeerd zijn in ons land krijgen binnenkort een jaar de tijd om hier een job te zoeken. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), dat vrijdag wordt goedgekeurd op de federale ministerraad. Nu moeten buitenlandse studenten na afloop van hun studies terugkeren naar hun land van herkomst, tenzij ze vrijwel onmiddellijk een job kunnen vinden.
 2. Al meer dan helft van besmettingen door Britse variant: “In twee weken tijd 68 patiënten extra op intensieve zorg”
  8

  Al meer dan helft van besmettin­gen door Britse variant: “In twee weken tijd 68 patiënten extra op intensieve zorg”

  De voorbije week is naar schatting 53 procent van de coronabesmettingen in ons land veroorzaakt door de Britse variant van het virus. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd tijdens de persconferentie over de coronasituatie. Een week eerder was dat nog 38 procent. "De Britse variant blijft dus verder oprukken", zegt de viroloog. Daarnaast wordt 2,2 procent van de besmettingen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse variant en nog eens 0,9 procent door de Braziliaanse variant. In twee weken tijd is het aantal patiënten op intensieve zorg met 68 gestegen, naar 368 in totaal.
 1. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"

 2. UZ Gent slaat alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  UZ Gent slaat alarm: "We komen in derde golf terecht"