Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Jan Jambon (N-VA) wil vroeger dan 2027 aanknopen met begrotingsevenwicht

De Vlaamse regering heeft in haar krokusakkoord niet alleen beslist over de bouwshift en het stikstofdossier, ze heeft ook afgesproken om versneld - en dus vroeger dan 2027 - aan te knopen met een begrotingsevenwicht. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon in het Vlaams Parlement gezegd.

29 reacties

 • Patrick Van Lersberghe

  1 jaar geleden
  2024 zijn er nieuwe verkiezingen en wordt er een nieuwe regering gevormd, dus het is veel te voorbarig om daar nu al uitspraken over te doen. Het is best mogelijk dat de nieuwe regering geen ruimte meer zal hebben om nieuw beleid te voeren gezien de middelen volledig opgesoupeerd zijn door de huidige Vlaamse regering. Bovendien loert de rentedraak op de hoek, die een impact zal hebben op de Vlaamse schuld.
 • rik casteleyn

  1 jaar geleden
  Jambon moet zeer goed beseffen dat corona met een andere variant zal terugkeren en dat zijn plannen voor de zoveelste keer in het water zullen vallen . Beke zal in oktober weer willen spuiten want hij heeft er nog veel over .
 • Karel Dillen

  1 jaar geleden
  Het capaciteitstarief van Demir zal hierbij zeker helpen. Ondertussen blijven de PFOS slachtoffers in de kou staan.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Wij hebben een staatsschuld van meer dan 500 miljard...ik zou eindelijk wel eens willen weten aan WIE we die schuld hebben...want als dat aan ons is, dan word het eens tijd dat we ook iets terugkrijgen !!maarja warom zouden wij ooit geld terugkrijgen, uitdelen in Afrika is beter voor "het klimaat" nietwaar of was dat voor de "volksgezondheid"..
 • dirk waterinckx

  1 jaar geleden
  Geheel dat zelfverkozen schaamteloos vals achterbaks geld en machtziek roversnest is oncapabel en zou eerlijkheidshalve beter ineens opstappen zodoende gans belgie ineens kosteloos te redden zonder uitstap vergoeding enz zoals 1gewone burger ontslagen word ! ! !
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwastabletten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”
  6

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwasta­blet­ten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”

  Webwinkel Bol.com organiseert deze week opnieuw een ‘Bol 7-daagse’. Tot en met zondag kan je genieten van stevige kortingen op huishoudmiddelen, sportkleding, speelgoed en meer. Of het de moeite is? “Je kan vaatwastabletten van Finish kopen voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”, aldus Gunther Devisch van Promojagers België.
 1. Kamer rusthuisbewoner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaatste optie”
  PREMIUM
  25

  Kamer rusthuisbe­wo­ner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaat­ste optie”

  Een bewoonster van rusthuis Eureka in Evere bij Brussel werd vier jaar opgesloten in haar kamer. Volgens het personeel is ze agressief naar werknemers en naar medebewoners: “Haar familie heeft een plaats gezocht in de psychiatrie maar die hebben ze niet gevonden.” Het rusthuis staat sinds begin deze maand onder verhoogd toezicht wegens personeelstekort.
 2. Spanningen lopen hoog op tijdens begrotingsgesprekken: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezingen”
  UPDATE
  54

  Spanningen lopen hoog op tijdens begrotings­ge­sprek­ken: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezin­gen”

  De begrotingsonderhandelingen tussen de federale topministers hebben nog geen resultaten opgeleverd, integendeel. Tijdens een hitsige discussie over kernenergie werd Ecolo-vicepremier Georges Gilkinet nerveus: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezingen.” Dat melden verschillende Franstalige kranten. Het kabinet van Gilkinet weigert commentaar te geven over het incident aan de redactie van HLN, maar verschillende bronnen nuanceren zijn uitspraak.