Jan Fabre.
Volledig scherm
Jan Fabre. © BELGA

Jan Fabre krijgt 18 maanden cel met uitstel voor onder meer aanranding

In Antwerpen heeft de rechtbank vandaag kunstenaar en theatermaker Jan Fabre (63) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met vijf jaar uitstel. Fabre riskeerde drie jaar effectieve celstraf voor feiten van geweld, pesterijen en seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer en voor aanranding van de eerbaarheid van één persoon. Zelf ontkende Fabre dat hij strafbare feiten pleegde. Zijn advocaten vroegen de vrijspraak. Fabre was op geen van beide pleidooidagen aanwezig en ook vandaag bleef hij afwezig.

  1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
    Mijntelco

    Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

    Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.