Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na afloop van het Overlegcomité gisteren.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na afloop van het Overlegcomité gisteren. © BELGA

Jambon ziet weinig ruimte voor extra financiële steun aan horeca: “Niet elke euro verlies compenseren”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet niet meteen budgettaire ruimte om de horeca- en evenementensector financieel extra te ondersteunen. Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1. "De politiek van de Vlaamse regering is om faillissementen te voorkomen, niet om elke euro verlies te compenseren."

43 reacties

 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Steunmaatregelen van 3000 euro in de maand is absurd. Een uit te keren som kan enkel een werkloosheid vergoeding zijn zoals geld voor iedereen ofwel een uitkering berekend op basis van de laatste belastingsaangifte.
 • Albert de Lovendeghem

  2 jaar geleden
  Steun is inderdaad niet aan de orde. Sommigen willen blijkbaar van de Corona profiteren om nog eens winst te maken. De verlieslatende horecazaken moeten niet gereanimeerd worden. Bovendien is vroeger sluiten niet gelijk aan uw werk verliezen.
 • Noah Joris

  2 jaar geleden
  Als men morgen u werk afpakt en je krijgt geen enkel financiële vergoeding of uitkering staat elke burger op zijn achterste poten.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Wie als arbeider zijn job verliest moet zich ook omscholen. er is genoeg productief werk voor wie wil werken. Wat ge niet kunt, kunt ge altijd leren : het avondonderwijs voor volwassenen is weer gratis ! Nieuwe job : nieuwe uitdaging. Wees blij om gezond te zijn en te kùnnen gaan werken ipv afhankelijk te willen zijn van de maatschappij. Vroeger was dat een schande. Nu is dat mode;
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  Ik heb niks tegen steun, maar eveneel steun krijgen als op je aangifte. Dat is pas eerlijk. Ik heb ook een eigen zaak en ja alles is op factuur aangezien dit voor bedrijven is. Steun naargelang bijdrage, zou hetzelfde moeten zijn voor pensioen, veel bijgedragen (of langer gewerkt), meer pensioen. En niet zoals een politieker op 55 Op pensioen gaan, uw broek sluiten is GEEN zwaar beroep