Jan Jambon in de VTM Nieuws-studio.
Volledig scherm
Jan Jambon in de VTM Nieuws-studio. © VTM Nieuws

Jambon ziet “unitaire recuperatie” in spot van federale overheid

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet unitaire recuperatie in het tv-spotje van de federale overheid dat oproept om de coronamaatregelen te volgen. Dat zei hij in het ‘VTM Nieuws’.

35 reacties

 • Jan Schrauwen

  3 weken geleden
  Als er niks meer is om zich te profileren, wil je liever met een ander vlagje zwaaien, waar zijn ze toch mee bezig ?!
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Armoede troef als minister-president van de Vlaamse regering als men zich daar op moet profileren. De federale regering is bovendien een regering van het hele land en we zullen inderdaad samen in alle gewesten het virus moeten verslaan. Verdeeldheid zaaien is het beste middel om het zijn gang te laten gaan.
 • Carl Vangenechten

  2 maanden geleden
  Die Belgische campagne heeft als eerste doel het België-gevoel op te peppen. De corona-crisis moet hier de voorzet geven. Maar de twee thema's hebben niets met elkaar te maken. Integendeel. De campagne zal eerder een omgekeerd effect hebben omdat in Vlaanderen de Belgische driekleur weinig enthousiasme opwekt.
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Is in dat spotje een Belgische vlag te zien? Was me niet opgevallen. Maar de maatregelen en dat spotje richten zich tot het hele land, niet naar één regio. De enige die er een politiek sausje over giet is toch wel weer de NVA. Anders moeten ze maar zelf een spotje maken met hun leeuwenvlag erin verwerkt.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Heel die Vlaamse regering is een grote kindertuin geworden met al hun kinderpraat van die onbekwame ministers en vooral Jambon 
 1. De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  De Wever in nieuwjaars­toe­spraak over zaak-Ku­cam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  “De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"