Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © Photo News

Jambon wil weten of CD&V en Open Vld nog achter Vlaams regeerakkoord staan

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) betreurt dat er een federale regering in de maak is die geen meerderheid heeft aan Vlaamse kant én uit andere partijen bestaat dan de Vlaamse regering. Als die zogenoemde Vivaldi-regering (met liberalen, socialisten, groenen en de Vlaamse christendemocraten) er effectief komt, dan zal hij aan zijn coalitiepartners in de Vlaamse regering vragen of ze nog steeds achter het Vlaamse regeerakkoord staan. Dat zei Jambon aan de VRT in de marge van zijn bezoek aan Diksmuide, waar hij een toespraak gaf op een colloquium rond 100 jaar IJzerbedevaart.

132 reacties

 • Paul Roymans

  5 maanden geleden
  Het geldverslinden kan maar op 1 manier stoppen en dat is splitsen, ik hoop dat ik dat nog mag meemaken.
 • patrick van den haute

  5 maanden geleden
  Er wordt hier nogal afgegeven op NVA ; wil benadrukken ik geen NVA kiezer ben; maar sommige mensen gaan er hier nogal los door. Is de eerste maal NVA federaal aan de macht was en blijkbaar heeft die partij Belgie bankroet gemaakt. Beste mensen ; de traditionele partijen zoals SPA; CD&v; VLD zitten al decenia aan de macht. zij hebben Belgie in het verderf gestort
 • vanaeken jokke

  5 maanden geleden
  Dat gaan Walen zeker niet goed vinden Jo Bosman want zij hebben nu twee regeringen en de Vlamingen betalen denkt u dat ze dat gaan afgeven.Een Brusselse regering voor 1 miljoen inwoners met 21 burgemeesters .De Vlamingen zullen wel werken en betalen.Dat word u wijsgemaakt Marcel Willems door linkse correcte.Zij willen geen veranderingen zij willen blijven profiteren graaien postjes bijmaken. Jaarlijks 10 miljard meer voor Vlaanderen en een uitvoer van meer dan 80 % bijdrage Brussel Walonie 20 %.
 • Marc Vinck

  5 maanden geleden
  nva moet de Vlaamse regering verlaten en alles boycotten. Zonder Nva is er geen regering mogelijk in Vlaanderen tenzij men Vlaams Belang meeneemt, dus niet. Laat dat die prutsers van cdv en vld het maar oplossen
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Het politieke spelletje van de liberale familie heeft de enige betrouwbare coalitie de das omgedaan. Lachaert heeft zich laten manipuleren door de tandem Rutten-Bouchez, streven naar een belgicistische staatsstructuur. Met het Vivaldi van OPEN vLD is Vlaanderen terug 20 jaar achteruit, en cD&v doet mee. Ze gaan allemaal voor 'inhoud', maar de Vlaamse kiezer werd vergeten.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo