Jambon wil verbod op indoor recreatie-evenementen: “We moeten de druk op intensieve zorgen verlichten”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil het Overlegcomité vervroegd bijeen laten komen om bijkomende maatregelen te bespreken om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. “We moeten even een korte inspanning leveren om op een normale manier kerst en nieuwjaar te vieren”, aldus Jambon. 

83 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Zouden ze al eens berekend hebben wat het verschil is tussen bij de start 3 weken echt in zijn kot blijven en jarenlang aanmodderen. Als het eerste de strategie geweest was in heel de wereld - zoals de Chinezen deden - dan was iedereen dat virus al lang vergeten.
 • Willy van craen

  1 maand geleden
  Weer lucht in onze oren blazen van politici. Kerst & Nieuwjaar vergeet het. De niet gevaccineerde die niet besmet zijn mogen zich als winnaars uiten. Echter eens hiervoor in het hospitaal fluiten ze een andere toontje maar hebben weer anderen besmet.
 • geert Jonckheere

  1 maand geleden
  Draag allemaal 2 maanden een masker en blijf 3 weken in u kot en deze pandemie is verdwenen als sneeuw voor de zon. De grenzen sluiten voor een paar maanden is dan weer niet mogelijk vrees ik. Dan maar sterven aan de pandemie zeker?
 • Olivier Magnus

  1 maand geleden
  Het huis staat al weken in brand, tijd om in actie komen.
 • Leentje De Brauwer

  1 maand geleden
  Tja, nu alles potdicht en dan met nieuwjaar feesten en zuipen tegen de sterren op? De leef- en denkwereld van Jan Jambon...
 1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.