Jan Jambon in de studio van VTM Nieuws
Volledig scherm
Jan Jambon in de studio van VTM Nieuws © VTM Nieuws

Jambon wil horecaterrassen openen op 1 april “om problemen te vermijden”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil nog altijd de terrassen van de horeca heropenen op 1 april. Dat heeft hij gezegd in VTM NIEUWS. Daarmee wil Jambon “moeilijkheden”, zoals drukte in parken en aan de zee, in de paasvakantie vermijden. Zijn partijgenoot Bart De Wever hield een gelijkaardig pleidooi in De Zevende Dag.

237 reacties

 • Dirk Michiels

  1 maand geleden
  Het is nu geen tijd voor politieke spelletjes, sluit België onmiddellijk, volledig, er zijn door jullie geklungel al te veel mensen gestorven, alleen de vaccin's kunnen een normaal leven terugbrengen en mondmaskers blijven dragen daarna voor lange tijd. Doe niet of je van niets weet, daar hebben we politiekers voor, spreekwoord.
 • robert dumortier

  1 maand geleden
  Stop nu eens met die dronkenman praat en zorg eens dat het inenten tien keer rapper verloopt dan lost alles vanzelf op! en stop de loze beloften, of hebben jullie er plezier in.
 • Norbert Dickel

  1 maand geleden
  Mensen, heb geduld. Wie zich nu nog steeds boven het virus stelt zal straks wel weer mogen roedelopen. We hebben al een keer een absoluut wereldrecord aan besmettingen gehad. De kans voor een tweede poging groeit met de dag...
 • robert dumortier

  1 maand geleden
  Mr Jambon leest u wel de berichten van de bevoegden er u je mededelingen bekend maakt. we zitten terug boven de 3000 besmettingen en jij kondigt nieuwe versoepelingen aan! zou u beter eerst u tong driemaal rond draaien in u mond eer u zulke uitspraken doet.
 • Romain De Coninck

  1 maand geleden
  de NVA doet er alles aan de regering te tonen dat ze terug willen mede doen om binnen 3 jaar te mogen mede doen in de regering zo blijven voor de vlaming nog 2 partijen over die iets willen doen voor de vlaming
 1. Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoeken grootschalig testevent in mei
  9

  Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoe­ken grootscha­lig testevent in mei

  In de maanden mei en juni kunnen er in België een dertigtal testevenementen georganiseerd worden in de sport-, cultuur- en jeugdsector. Dat kan gaan van kleinschalige evenementen met weinig volk, mondmaskers en afstandsregels tot grootschalige evenementen met grotere groepen zonder mondmaskers en zonder 1,5 meter afstand. Er wordt zelfs gekeken naar een test in mei waarin een voetbalmatch van het EK dat in juni plaatsvindt, wordt nagebootst. Voorwaarde is wel dat de cijfers op intensieve zorg dalen en dat de vaccinaties volgens planning verlopen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt