Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Jambon wil 6 procent btw op nieuwbouw: “Verschil tussen aankoop van een woning en nieuwbouw is te groot”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil dat de volgende federale regering het btw-percentage op nieuwbouw verlaagt van 21 procent naar 6 procent. Dat zei hij op een lunch van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS).

101 reacties

 • Gabriel Lozano-Moran

  2 jaar geleden
  Een woning afbreken en een nleuwbouw zetten is in principe ook 21% BTW. Het is niet omdat veel mensen de regels aan hun laars lappen dat de regels wijzigen.
 • KIM VAN DEN MEERSSCHE

  2 jaar geleden
  Heel veel kritiek op nieuwbouw ,maar wanneer je een oude woning koopt en deze afbreekt om een nieuwbouw te zetten , raak je 1 niet aan de betonstop en 2 alles vernieuwen is meestal toch beter dan het beste van een slecht stuk laten staan. Dus met de verlaging naar 6% lijkt het mij een win situatie, ook voor diegene die nu verbouwen omdat nieuwbouw te duur is , want bij een verbouwing weet je nooit welke extra kosten je krijgt
 • Ken Grootjans

  2 jaar geleden
  Nergens lees ik dat dit enkel voor de aanschaf van een eigen woning is. Woonbonus kan niet, nieuwe miljardentransfer richting bouwpromotoren en elite (groter project, meer voordeel) is geen probleem. Overigens, waar moeit Jambon zich mee, die is toch overgelopen van de Federale naar de Vlaamse regering voor de poen en om gratis postje veilig te stellen. Zou beter tijdig zijn begrotingstabellen zoeken op zijn bureau voor zijn vet bepaald mandaat. schaamte kent ie niet.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Schaf eens om te beginnen de 21% op stroom af en maak daar eerst eens 6% van
 • daan aerts

  2 jaar geleden
  Tja met zijn nieuwe graaipost zal hij waarschijnlijk ook een riante nieuwbouw gaan plaatsen En als die af is word het weer 21%.
 1. Testcentra krijgen vaker te maken met agressie van reizigers die test nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”

  Testcentra zien steeds vaker agressie bij reizigers die coronatest nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”

  Meer dan 70 procent van de test- en triagecentra zegt de laatste weken meer agressie te ervaren tegenover hun personeel. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica aan VTM Nieuws. Het gaat daarbij vooral om verbale agressie van mensen die een test nodig hebben om te reizen. “We begrijpen dat veel mensen uitkijken naar een vakantie en dat iedereen hunkert naar een leven zonder Covid-19. Wij zijn er echter niet om reizen te belemmeren of te bemoeilijken, zoals veel mensen beweren, maar wel om corona te bestrijden”, klinkt het.