Jambon is niet van plan om Annemans te vervangen als voorzitter van het maatschappelijk relancecomité.
Volledig scherm
Jambon is niet van plan om Annemans te vervangen als voorzitter van het maatschappelijk relancecomité. © Photonews

Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relancecomité”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is niet van plan om de Gentse professor Lieven Annemans te vervangen als voorzitter van het maatschappelijk relancecomité dat de Vlaamse regering advies levert over het herstel na de pandemie. "Er is geen probleem in het comité inzake de positie van professor Annemans. Hij zal wat ons betreft blijven zetelen als voorzitter", zo heeft Jambon dinsdag geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde.

19 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Plaatsjes versieren en betalen is h!un enige zorg op onze kosten met belastingsgeld . Dat ze eens aan d e bevolking bekend maken hoeveel ze uitdelen per jaar en aan wie dan hebben z e geen stemmen meer
 • hans voet

  1 jaar geleden
  Lieven Annemans is een gezondheidseconoom. Een moreel recht man. Objectief. Geen lobbyist van de pharma. Gelukkig, want die horen we al anderhalf jaar. En die dachten niet aan onze gezondheid.
 • Guido Quinten

  1 jaar geleden
  Ook Annemans zijn mening moet in rekening gebracht worden , of telt alleen de mening van meelopende "experten" .
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  De zoveelst' commissie met de ozveelste groep experten. Het gepeupel betaalt het gelag.
 • Philippe Vanderauwera

  1 jaar geleden
  Annemans vervangen zou DE stap te ver zijn en Jambon beseft dat.
 1. INTERVIEW. Lieven Annemans na omstreden tweet over kindervaccinatie: "Ik zie onder mijn ogen dingen gebeuren die nefast zijn voor de samenleving”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Lieven Annemans na omstreden tweet over kindervac­ci­na­tie: "Ik zie onder mijn ogen dingen gebeuren die nefast zijn voor de samenle­ving”

  Als hij spreekt, staat het kot op stelten en niet zelden gaat dat over COVID-19. Lieven Annemans ontpopte zich de voorbije twee jaar tot criticus binnen het coronadebat. Hij werd ervoor overgoten met pek en veren, zag zijn reputatie eronder lijden, maar: wat moet, moet, vindt hij. Want: “Ik zie onder mijn ogen dingen gebeuren die nefast zijn voor de samenleving.”