Vlaams minister president Jan Jambon
Volledig scherm
Vlaams minister president Jan Jambon © Photo News

Jambon vraagt Iraanse leider Khamenei om executie van Djalali niet uit te voeren

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft de Hoogste Leider van Iran, Ali Khamenei in een brief gevraagd de executie van de  Zweeds-Iraanse VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali niet uit te voeren en hem gratie te verlenen. Dat zei hij vrijdag in het Vlaams Parlement waar hij vragen in de commissie Buitenlands Beleid kreeg van Kristof Slagmulder (Vlaams Belang) en Orry Van de Wauwer (CD&V).

 1. Het project dat de Vlaamse regering onder hoogspanning zet: wat is Ventilus? Hoeveel kost het? En waarover moet regering beslissen?
  PREMIUM

  Het project dat de Vlaamse regering onder hoogspan­ning zet: wat is Ventilus? Hoeveel kost het? En waarover moet regering beslissen?

  Na meer dan twee jaar lokale reuring zorgt het Ventilus-project nu ook voor politieke hoogspanning in de Wetstraat. Weldra moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken over het precieze traject dat de nieuwe hoogspanningslijn moet volgen. Grote inzet van die beslissing: wordt het tracé bovengronds of ondergronds aangelegd? Maar wat is dat Ventilus-project nu juist? Wat staat er op het spel? En wat zijn de verschillen tussen de twee opties?
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Brussels Airport dringt aan op hogesnelheidslijn: “Een hst-verbinding is essentieel. We vragen dat al jaren”

  Brussels Airport dringt aan op hogesnel­heids­lijn: “Een hst-verbinding is essentieel. We vragen dat al jaren”

  De coronapandemie heeft Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, de voorbije twee jaar 240 miljoen euro doen verliezen. Met een nieuwe strategie, Shift 2027, hoopt het bedrijf vanaf dit jaar uit de rode cijfers te raken. Opvallend onderdeel van de vijfjarenstrategie: minder korteafstandsvluchten. Maar dan moet er een alternatief zijn met de trein. “Een luchthaven als Brussels Airport moét een hst-verbinding hebben”, zegt Feist.