(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Photo News

Jambon toetst compromis over begroting en steunpakket af in bilaterale gesprekken

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zaterdagvoormiddag een nieuw compromis uitgewerkt, met koopkrachtmaatregelen waarmee hij de twee coalitiepartners tot een akkoord hoopt te bewegen. Dat wordt momenteel afgetoetst in bilaterale gesprekken. Een eventueel groen licht voor de begroting valt de komende uren niet te verwachten.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ANALYSE. “De rode voorstellen moeten doen vergeten dat het federaal pakket niet overtuigend overkomt”
  PREMIUM

  ANALYSE. “De rode voorstel­len moeten doen vergeten dat het federaal pakket niet overtui­gend overkomt”

  De eerste koude voelt harder dan anders. Het vertrouwen van de Belgische consument zakt tot het laagste niveau in 37 jaar. De financiële vooruitzichten van gezinnen zijn heel negatief. Op de achtergrond van een ongeziene energiecrisis, die ook een economische en mentale dreigt te worden, wordt een belangrijke strategische strijd gevoerd. Die is van belang voor het tijdperk na 2024, en zoals de geschiedenis ons leert: na een oorlog ziet het landschap er vaak heel anders uit.