Vlaams minister-president Jan Jambon in het Vlaams parlement vandaag.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon in het Vlaams parlement vandaag. © BELGA

Jambon roept op: “Burgemeesters, vermijd een opbod aan lokale maatregelen”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft woensdag herhaald dat hij een "opbod" aan lokale coronamaatregelen wil vermijden. Daar had hij zondag ook al in ‘VTM Nieuws’ voor gewaarschuwd. "Ik doe een appel aan de burgemeesters. Denk aan de proportionaliteit", zo zei Jambon in het Vlaams Parlement. Hij plant een gesprek met de lokale besturen.

40 reacties

 • Freddy Van Groens

  2 maanden geleden
  Het wordt hoge tijd dat Belgie een regering heeft in plaats van 5 of 6, het wordt niet meer bestuurd door alle die versnippering van bevoegdheden, is niemand die deze crisis goed en efficiënt aanpak.
 • Jennifer Peeters

  3 maanden geleden
  Aan al degenen die Jambon dan zo een goede vinden. Hoe komt het dan dat het zuiden van Europa het zo goed doet en dat Vlaanderen donkerrood is? Het zal wel aan het goede beleid van Jambon liggen zeker. Was dat niet degene die zei dat de mondmaskers niet meer nodig zijn?
 • Hugo Peeters

  3 maanden geleden
  Als de Vlaamse regering steeds blijft talmen inzake Covid-maatregelen en zelfs tegenwerken, dat is het maar normaal dat de burgemeesters zelf het voortouw nemen.
 • birgit vanderest

  3 maanden geleden
  Mnr Jambon, als u er niet in slaagt om een beslissing te nemen doet iemand anders het wel. het is duidelijk dat onze overbetaalde regeringen met teveel zijn en zelfs niet meer bekwaam zijn om een beslissing te nemen die geldt voor heel belgie. waarom een land zo groot als een zakdoek in drie delen en er nog niets van bakken blijft voor mij een open vraag.
 • Marnix Bauw

  3 maanden geleden
  MP Jambon en bij uitbreiding de andere NVA Ministers zoals Weyts hebben tegen alle adviezen van de experts gegokt en verloren. Maar gokken met iets wat zo kostbaar is als de gezondheid van de bevolking, dat doe je niet. Misschien moet er eens een belangengroep opstaan en de NVA ministers dagvaarden voor hun misdaden tegen ... het volk.