De Vlaamse minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
De Vlaamse minister-president Jan Jambon. © RV

Jambon richt zich in filmpje van vijf minuten tot alle Vlamingen: “De goeden moeten nu opdraaien voor gedrag van groepje onverlaten”

Op de vooravond van de sluiting van de horeca richt minister-president Jan Jambon zich in een filmpje van ruim vijf minuten tot de Vlaamse bevolking. Hij blikt even terug op de voorbije maanden en beklemtoont dat “de goeden nu moeten opdraaien voor het gedrag van een groepje onverlaten”. De N-VA-kopman wijst er op dat ons een lastige periode te wachten staat, maar spreekt ons tegelijk ook moed in. “Flandriens klimmen uit het dal omhoog, naar de top, tegen alles in. Opgeven staat niet in ons woordenboek. Wij, de Vlamingen, slaan ons hier wel doorheen.”

 1. Experts hopen dat we niet wachten tot vrijdag: “Blijf nú al in je zetel zitten. Hoe moeilijk kan dat zijn?”
  PREMIUM

  Experts hopen dat we niet wachten tot vrijdag: “Blijf nú al in je zetel zitten. Hoe moeilijk kan dat zijn?”

  De experts zijn tevreden over de verstrengingen die de Vlaamse regering heeft aangekondigd. Alleen de timing vinden ze vreemd. "Met dit hele pakket moet het lukken. Maar begin gewoon vandaag, er is geen reden om te wachten tot vrijdag 18 uur", reageert Marc Van Ranst. "Er zijn redelijk verstandige keuzes gemaakt, ik hoop dat we nu heel snel een kentering zien", voegt intensivist Geert Meyfroidt toe.
 2. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”
  PREMIUM

  Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”

  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”