Jan Jambon bij VTM NIEUWS
Volledig scherm
Jan Jambon bij VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Jambon preciseert uitspraak over “uitbolweek”: “Als ik iemand kwetste, dan excuseer ik me”

Het basisonderwijs een week voor de kerstvakantie sluiten heeft een lagere pedagogische impact dan dat je de scholen nu meteen twee weken zou sluiten. Zo heeft Vlaams minister-president Jan Jambon vandaag op VTM NIEUWS die beslissing van het Overlegcomité verdedigd.

 1. Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziektebriefjes en attesten tijdens omikrongolf

  Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziekte­brief­jes en attesten tijdens omikron­golf

  Veel werknemers die door een coronabesmetting moeten thuisblijven, weten niet welk attest ze precies nodig hebben. Maar liefst veertig procent dient bij de werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo. Wat is het verschil tussen een traditioneel ziektebriefje en een quarantaineattest? Wanneer heb je zo’n attest nodig? En moet je hiervoor naar de huisarts? Wij maken een overzicht.
 2. LIVE. Overlegcomité buigt zich over coronabarometer - Van Quickenborne betwijfelt of er meerderheid komt voor vaccinatieplicht
  8

  LIVE. Overlegco­mité buigt zich over coronabaro­me­ter - Van Quickenbor­ne betwijfelt of er meerder­heid komt voor vaccinatie­plicht

  Vandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 1. Rousseau verdedigt teleurstelling Vandenbroucke na Overlegcomité: “Waarom heb je experten als je er nooit naar luistert?”

  Rousseau verdedigt teleurstel­ling Vandenbrou­c­ke na Overlegco­mité: “Waarom heb je experten als je er nooit naar luistert?”

  Premier Alexander De Croo zou zich beter zorgen maken over het slecht compromis dat vorige week is bereikt in het Overlegcomité. Zo verdedigt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de manier waarop zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vrijdag dat compromis als teleurstellend bestempelde. “Alleen maar een compromis verdedigen om het compromis te verdedigen, daar doen we niet aan mee”, zei Rousseau zondag in De Zevende Dag op Eén.
 2. RECONSTRUCTIE. Dat Jambon opnieuw pleitte om leerkrachten eerst een boosterprik te geven, deed Vandenbroucke ontploffen
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Dat Jambon opnieuw pleitte om leerkrach­ten eerst een booster­prik te geven, deed Vandenbrou­c­ke ontploffen

  “Teleurstellend”, vindt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) de verstrengingen in het onderwijs. Maar bij PS en N-VA haalt men opgelucht adem: zij hebben een sluiting van de scholen op korte termijn kunnen tegenhouden, ook al zijn ze daarvoor wel van enkele principes moeten afstappen. “Maar die ene week voor de kerstvakantie, dat is toch meer voorlezen en kerstfeestjes hé.”