Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Jambon (N-VA) kondigt 4,3 miljard investeringen aan: naar wie gaat dat geld?

De Vlaamse regering maakt 4,3 miljard euro vrij voor haar relanceplan. Dat plan, met de titel ‘Vlaamse veerkracht’, moet de Vlaamse welvaart en het welzijn van de Vlamingen helpen versterken na corona. Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat het om “het meest ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse regering ooit in de steigers heeft gezet”. Maar naar wie gaat dat geld? Een overzicht. 

  1. Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaatste keer?

    Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaat­ste keer?

    U kunt vannacht een uurtje langer slapen, want ons land schakelt weer over op het winteruur. Om 3 uur draaien we de klok een uurtje terug. Het is misschien wel de laatste keer dat u met de wijzers moet prutsen. Het Europees Parlement stemde vorig jaar voor de afschaffing van de uurwisseling in 2021. Maar of we dan definitief overschakelen op het zomer- dan wel op het winteruur, is nog altijd niet uitgemaakt. De bouwsector pleitte gisteren alvast voor een permanent winteruur.
  2. Jan Jambon legt Septemberverklaring af en kondigt relanceplan van 4,3 miljard euro aan

    Jan Jambon legt September­ver­kla­ring af en kondigt relance­plan van 4,3 miljard euro aan

    Maandagnamiddag werd het nieuwe zittingsjaar van het Vlaams Parlement geopend met de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. Die verklaring van de regering-Jambon staat voor een belangrijk stuk in het teken van het Vlaamse relancebeleid na corona. De Vlaamse regering zal in het kader van de relance 4,3 miljard euro investeren in de welvaart van Vlaanderen en het welzijn van de Vlamingen. “Dit is meteen het méést ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse Regering ooit in de steigers heeft gezet”, aldus Jambon. De Vlaamse begroting zal volgend jaar nog 2,35 miljard euro in het rood gaan, kondigde Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) aan.