Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © BELGA

Jambon maakt opening om projectsubsidies toch te verhogen

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) heeft in het parlement een opening gemaakt om de projectsubsidies te verhogen. Het bedrag dat nu beschikbaar is, wordt uitgekeerd in de eerste ronde in januari. Bij de begrotingscontrole in het voorjaar kan dan extra budget worden gezocht voor de tweede ronde.

16 reacties

 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Je moet de foto eens goed bekijken , ik kan er niks aan doen zegt Jambon de oorzaak is mijnheer De Wever .
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Daar gaan ze weer: ene put vullen door een andere put te graven zoals steeds en WIJ mogen die putten dan vullen omdat politieke criminelen een gat in hun hand hebben en niet met budgetten kunnen/WILLEN omgaan! Smijten maar met óns geld, jongens de boemerang is op de terugweg!
 • Benny Raes

  2 jaar geleden
  Slimme onderhandelaar. Wil 40 tot 50% besparen en begint met 60% om daarna te kunnen zakken tot 40 of 50% zoals gepland. en dan zeggen dat hij toch tegemoetgekomen is aan de meeste verzuchtingen..
 • paul van gele

  2 jaar geleden
  Altijd maar besparingen op de gewone werkende mensen. Maar nooit bij hen zelf. Stop partij subsidies en het vullen van jullie eigen zakken. En betaal jullie reclame folders uit eigen zakken. Dat doe de colruyt ook.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Op die canon zit niemand te wachten. Het is een dwaas en omstreden plan. Een regering moet haar bevolking geen identiteit aanmeten. Dat geld zou dus meteen al gebruikt kunnen worden om die jonge kunstenaars te ondersteunen. Het is levende cultuur die identiteit creëert. Niet een canon die de geschiedenis herschrijft in functie van de gewenste beïnvloeding.