Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij het logo van 'De Vlaamse Veerkracht'.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij het logo van 'De Vlaamse Veerkracht'. © Photo News

Jambon lanceert campagne rond Vlaams relanceplan van 4,3 miljard euro: “Dit moet de politiek overstijgen, het is een samenlevingsproject”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft vandaag het officiële startschot van zijn relanceplan 'De Vlaamse Veerkracht'. Dé kans voor de Vlaamse regering om weer op het voorplan te treden. "Maar dit moet eigenlijk de politiek overstijgen: het is een project met de hele samenleving."

  1. Honderden vluchtelingen willen oversteek naar Engeland wagen: “We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven”
    Play

    Honderden vluchtelin­gen willen oversteek naar Engeland wagen: “We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven”

    Er zijn uiteindelijk 27 mensen verdronken gisteren bij de ramp voor de kust van Calais, 27 vluchtelingen die met een rubberbootje probeerden het Kanaal over te steken naar Engeland. Hun bootje sloeg lek en kapseisde. Dit drama zat er aan te komen. Daarover is iedereen die de situatie van de transmigranten volgt het eens. Er waren dit jaar al 47.000 pogingen om het Kanaal over te steken: 25.700 keer lukte dat ook. Maar bijna de helft mislukte dus. Dit bootje vertrok uit Duinkerke. Robin Ramaekers trok naar daar en trof honderden mensen aan, allemaal willen ze het wagen.