Jan Jambon
Volledig scherm
Jan Jambon © VIER

Jambon kondigt nieuwe versoepeling aan: vanaf 9 juni tuinfeesten voor 50 personen met eigen catering, Vlieghe: “Ik maak mij veel zorgen”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal vanavond in De Cooke & Verhulst Show meedelen dat er vanaf 9 juni een belangrijke versoepeling ingaat. Vanaf die dag zullen tuinfeesten mogelijk zijn voor groepen tot 50 personen, en mag ook eigen catering voorzien worden. Een professionele cateraar zal dus niet nodig zijn. “Ik kan niet meer goed volgen. Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe versoepeling is”, reageert infectiologe Erika Vlieghe.

31 reacties

 • Argus Vercauteren

  1 maand geleden
  Jambon maakt de ene flater na de andere (huis in brand uitspraak). De man is de voeling met de realiteit kwijt. Zijn beslissing om tuinfeesten voor 50 personen met professionele cateraars toe te laten was het ultieme bewijs van zijn wereldvreemdheid. Door de aanhoudende kritiek veranderde hij vliegensvlug van strategie. Niet alleen het Belgische weer is het veranderlijk, maar ook onze politici.
 • Regina Van Akker

  1 maand geleden
  Is iedereen vergeten dat het virus hier nog zeer actief is? Dat we met torenhoge curves zitten ook al doen onze TOPpolitici alsof het rijk van de vrijheid al begonnen is?
 • Fons Van den Bosch

  1 maand geleden
  JJ weet het niet zo goed meer. Te veel flaters om nog geloofwaardig te zijn. Tijd voor opvolging.
 • Piet Mastur

  1 maand geleden
  Hij wil perse het goede nieuws als primeur brengen. Hoe onvoorzichtig en populistisch ! walgelijk gewoon ! Nu moeten we juist nog even doorbijten en zeer goed oppassen met versoepelingen !. Ik vrees er voor ! En dan binnenkort weer janken dat we niet op vakantie kunnen !
 • peter knaap

  1 maand geleden
  Maatregelen verder lossen zeer goed idee. De mensen kan je niet zot blijven maken, straks zit de ziekenkas vol.
 1. Goed nieuws voor risicopatiënten met nog maar één AstraZeneca-prik: “Bevestiging van 700.000 nieuwe dosissen moet toelaten te versnellen”
  25

  Goed nieuws voor risicopa­tiën­ten met nog maar één AstraZene­ca-prik: “Bevesti­ging van 700.000 nieuwe dosissen moet toelaten te versnellen”

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in De Zevende Dag gezegd dat België de bevestiging heeft gekregen dat er binnenkort een kleine 700.000 nieuwe AstraZeneca-vaccins in één keer geleverd zullen worden. Dat moet honderdduizenden risicopatiënten die nog maar één prik met AstraZeneca kregen, toelaten naar voren te halen in de planning.