Jan Jambon
Volledig scherm
Jan Jambon © VIER

Jambon kondigt nieuwe versoepeling aan: vanaf 9 juni tuinfeesten voor 50 personen met eigen catering, Vlieghe: “Ik maak mij veel zorgen”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal vanavond in De Cooke & Verhulst Show meedelen dat er vanaf 9 juni een belangrijke versoepeling ingaat. Vanaf die dag zullen tuinfeesten mogelijk zijn voor groepen tot 50 personen, en mag ook eigen catering voorzien worden. Een professionele cateraar zal dus niet nodig zijn. “Ik kan niet meer goed volgen. Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe versoepeling is”, reageert infectiologe Erika Vlieghe.

31 reacties

 • Argus Vercauteren

  1 jaar geleden
  Jambon maakt de ene flater na de andere (huis in brand uitspraak). De man is de voeling met de realiteit kwijt. Zijn beslissing om tuinfeesten voor 50 personen met professionele cateraars toe te laten was het ultieme bewijs van zijn wereldvreemdheid. Door de aanhoudende kritiek veranderde hij vliegensvlug van strategie. Niet alleen het Belgische weer is het veranderlijk, maar ook onze politici.
 • Regina Van Akker

  1 jaar geleden
  Is iedereen vergeten dat het virus hier nog zeer actief is? Dat we met torenhoge curves zitten ook al doen onze TOPpolitici alsof het rijk van de vrijheid al begonnen is?
 • Alfons Van den Bosch

  1 jaar geleden
  JJ weet het niet zo goed meer. Te veel flaters om nog geloofwaardig te zijn. Tijd voor opvolging.
 • Piet Mastur

  1 jaar geleden
  Hij wil perse het goede nieuws als primeur brengen. Hoe onvoorzichtig en populistisch ! walgelijk gewoon ! Nu moeten we juist nog even doorbijten en zeer goed oppassen met versoepelingen !. Ik vrees er voor ! En dan binnenkort weer janken dat we niet op vakantie kunnen !
 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  Maatregelen verder lossen zeer goed idee. De mensen kan je niet zot blijven maken, straks zit de ziekenkas vol.
 1. Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhandelingen over begroting vandaag
  Play

  Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhande­lin­gen over begroting vandaag

  Gisterenavond moesten de Vlaamse onderhandelingen over de begroting worden stopgezet omdat minister Hilde Crevits onwel was geworden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd de CD&V-minister voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA). De minister zou ondertussen aan de beterhand zijn. “Het was heel erg schrikken en een slechte timing. Maar het komt terug goed”, reageert ze. Minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle en minister van Economie Jo Brouns zullen de onderhandelingen vandaag vanaf 14 uur hervatten.
 2. Onderhandelaars zitten nog steeds samen voor Vlaams begrotingsakkoord, dit ligt op tafel
  PREMIUM

  Onderhande­laars zitten nog steeds samen voor Vlaams begrotings­ak­koord, dit ligt op tafel

  Straks legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams parlement. Vast staat dat het groeipakket (de vroegere kinderbijslag) verhoogt, maar hoeveel precies? Krijgt iedereen een paar euro meer of krijgt een kleinere groep plots meer dan 100 euro? CD&V wil het groeipakket opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex, maar dat vinden N-VA en Open VLD te duur, waardoor de Vlaamse begrotingsdiscussie in de nacht van zondag op maandag volgens meerdere betrokkenen bijzonder stroef verloopt.
 1. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad

  Groen en Ecolo willen ook vaccinatie­ver­lof voor privésec­tor, Dermagne legt kwestie voor aan minister­raad

  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.