Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil met zijn Septemberverklaring een frisse start nemen
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil met zijn Septemberverklaring een frisse start nemen © Photo News

Jambon I wil vandaag nieuwe start nemen

Vandaag trekt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) naar het Vlaams Parlement om er een reeks plannen voor te stellen om de Vlaamse economie en de maatschappij opnieuw op gang te trekken. 

 1. Aantal echtscheidingen met 7,5 procent gestegen in derde kwartaal, corona niet bevorderlijk

  Aantal echtschei­din­gen met 7,5 procent gestegen in derde kwartaal, corona niet bevorder­lijk

  Het aantal echtscheidingen is in het derde kwartaal van dit jaar met 7,5 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. De stijging valt enerzijds te verklaren door een inhaalbeweging, omdat koppels tijdens de lockdown in maart en april niet tot bij de notaris raakten, maar anderzijds zorgen de coronamaatregelen ook voor meer spanningen bij koppels waar de relatie niet zo goed meer zit.
 2. Valse verklaringen in ruil voor frietjes en cola: moordverdachten gaan vrijuit nadat speurders zwakbegaafde getuige onder druk zetten
  PREMIUM

  Valse verklarin­gen in ruil voor frietjes en cola: moordver­dach­ten gaan vrijuit nadat speurders zwakbegaaf­de getuige onder druk zetten

  Als hij de speurders zou vertellen wat ze wilden horen, dan zou hij beloond worden met frietjes en cola. Deed hij dat niet, dan kreeg hij geen lakens op het bed in zijn cel en ook geen eten en drinken. Op die manier pushten speurders de zwakbegaafde Carlo V.H. (30) om verklaringen af te leggen over de gruwelijke moord op een 41-jarige Turk. Gisteren sprak de rechter hem over de hele lijn vrij. “De speurders wisten heel goed dat het om een zwakbegaafde man ging, die hen onder druk alles zou vertellen wat ze wilden horen.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement