Volledig scherm
© Photo News

“Jambon I wil meer dan 2 miljard euro besparen”: op deze budgetten zou beknibbeld worden

Vlaamse regeringDe nieuwe Vlaamse regering wil de begrotingstabellen voorlopig nog niet vrijgeven, maar volgens De Standaard bevatten de tabellen een reeks te duchten besparingsmaatregelen. De totale besparingen zouden oplopen tot meer dan 2 miljard euro. De regering-Jambon wil onder meer besparen op kinderbijslag.

500 reacties

 • Annouschka De Meyer

  1 jaar geleden
  Beste, Waarom besparen op het Agentschap voor personen met een handicap. Ik heb een degeneratie ziekte en maak mij ernstige zogen voor later. Ook voor andere personen met een handicap. En ik werk hoor, maar wel vrijwilligerswerk Pak liever de belastingsontduikingen aan en dan zijn federaal en de Vlaams tekorten weggewerkt.
 • Ronald Boudewijns

  1 jaar geleden
  Gaston Peeters... wie krijgt wat? wie heeft “daarvoor” gekozen? niemand, maar ja hier een fabeltje komen verkondigen dat ... "Ge krijgt waarvoor ge hebt gekozen!”? zijt gij soms blind? die hebben voor zichzelf gekozen en niet uwen “bultenaar”.....
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Aan de salariswagens wil men niet raken omdat anders de betere verdieneners (arbeiders en lagere bedienden hebben geen salariswagen) een beetje minder netto loon zullen hebben (het juiste netto loon dan nog volgens hun eigen RSZ heffingen). Om gezinszorg, onderwijs en personen met een handicap te laten besparen hebben ze duidelijk minder moeite.
 • peter colson

  1 jaar geleden
  PVDA maar roepen over asociaal, maar hun eigen recepten zijn nog een pak erger. Meer bedrijven die sluiten, meer werklozen, meer armoede. Onzin? Dat zeiden ze in Venezuela ook. Een lichtpunt, in Venezuela is iedereen multimiljonair. Alleen kunnen ze er niet veel mee doen indien een kip al meteen 15 miljoen oude Bolivar kost
 • Ignace Ameel

  1 jaar geleden
  Oh ja, wat wou PVDA ook alweer doen? De salariswagen afpakken van de werkenden en de werklozen hiermee meer uitkering geven? Sorry, maar het was zoals steeds kiezen tussen de pest en de cholera.
 1. Koning Filip plots klem in Brussels tumult: "De veiligheid van de koning is nooit in het gedrang gekomen”
  Play

  Koning Filip plots klem in Brussels tumult: "De veiligheid van de koning is nooit in het gedrang gekomen”

  Tijdens rellen na een manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie woensdagavond kwam ook koning Filip even in het gewoel terecht. In een reactie laat Sarah Frederickx, woordvoerder van de federale politie, weten dat "de koning en zijn escorte op geen enkel ogenblik in de buurt van de betogers zijn geweest". Ze benadrukt ook dat "de veiligheid van de koning nooit in het gedrang is gekomen". Op videobeelden zou te zien zijn dat het voertuig met een projectiel bekogeld werd.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten