Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jambon hekelt gebrekkige communicatie Electrabel na lek Doel 1

Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrales, is in de fout gegaan bij de communicatie over het lek in de centrale Doel 1. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in de Kamer. De minister benadrukte wel dat er op geen enkel moment een risico is geweest voor het leefmilieu, de bevolking en de werknemers.

14 reacties

 • Dirk Janssens

  3 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat de semi-overheidsbedrijven eens onder de loop worden genomen en het profitariaat eruit kan gehaald worden. Elke burger betaald ervoor!
 • Albert De Vries

  3 jaar geleden
  Dat wordt dan alle kerncentrales stilleggen en door jumpers alle lassen (met röntgen ? in die omgeving ?) laten controleren op gelijkaardig... Hoeveel jumpers gaan hun gezondheid daarvoor niet op het spel moeten zetten en dan minstens een jaar geen straling meer mogen krijgen.... Plus de kost van de stilstanden en de grote elektriciteitskosten van al die heropstarten...
 • Hugo Van Haevre

  3 jaar geleden
  Hopelijk nooit maar als er echt iets gebeurd denkt ge toch niet dat ge dat gaat weten, wel als het al gebeurd is misschien, Antwerpen dik 600000 inwoners die allemaal in paniek op de vlucht slaan hoe veel doden gaan er dan vallen denkt ge, fabrieken die moeten stilgelegd worden maar als het personeel gaan lopen is wat dan boem ?
 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  Wie is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid in ons landje? Eens gokken de minister van Buitenlandse zaken.
 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  De burger ook !
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing