Jan Jambon: "Ik denk niet dat het zo verstandig is om de mensen valse hoop te geven dat we met Kerstmis wat kunnen doen"
Volledig scherm
Jan Jambon: "Ik denk niet dat het zo verstandig is om de mensen valse hoop te geven dat we met Kerstmis wat kunnen doen" © Photo News

Jambon: “Geen enkel gaatje voor versoepelingen, mensen geen valse hoop geven”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet geen ruimte voor versoepelingen van de coronamaatregelen. Hij reageert zo op de oproep van de minister-president van de Franse gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet (MR), die zaterdag pleitte voor een nieuw Overlegcomité op 18 december, met een herevaluatie van de sociale bubbel en de sluiting van de kapsalons. "Ik denk niet dat het zo verstandig is om de mensen valse hoop te geven dat we met Kerstmis wat kunnen doen", zei Jambon in 'De Ochtend' op Radio 1.

67 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  4 maanden geleden
  Overschot van gelijk Jan, nu geen Corona stommiteiten, gewoon de experts volgen. Maar beste Jan, de grootste uitdagingen komen nog klimaat, haalbaarheid betaalbaarheid klimaat lasten en uiteindelijk de allergrootste uitdaging (niet op te lossen) de nodige energie voor opvangen industrie, vluchtelingen, water en voedsel, Corona mits het juiste gedrag en vaccin krijgen we onder controle.
 • Francois staen

  4 maanden geleden
  als we willen vermijden dat de besmettingen de hoogte ingaan en ook de overlijdens dan kunnen we niet versoepelen, eerder nog strenger .Als we het idee willen volgen van de MR en nog Waalse ministers en ja ook de CD&V ,dan krijgen we wat de regering Wilmés ons heeft aangedaan .
 • alfons vanwetswinkel

  4 maanden geleden
  Eindelijk heeft het licht geschenen voor NV-A na hoeveel lege stoelen heeft het gekost om economie niet boven gezondheid te houden in deze pandemie.
 • Danny Callaert

  4 maanden geleden
  Het is nochtans eenvoudig: kappers, warwaxhes ...terug open en scholen geven les voor 1/2 leerelingen. Eén dag 1ste helft en 2de dag andere groep. Maar ja, aan onderwijs mag niet geraakt worden volgens nva. Liever ouderen opsluiten in hun kamer en laten creperen in de gangen. Dat is de keuze die nva maakt.
 • Josee De coster

  4 maanden geleden
  Oei,oei,oei,kunnen geen kerstfeest vieren!!!! Tijdens 5jaar oorlog was mijn moeder blij dat ze aardappelschillen vondt in een vuilbak.dan hadden wij die dag eten.mijn verjaardag is kerstdag,en zaten in schuilkelder terwijl de bommen geen genade kenden.kindertijd???plezant???? Geen eten,geen tv,gsm.,geen sinterklaas! En nu maar zagen met buikje vol.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!