Gilberte Rombaut bij het portret van haar zeven jaar jongere zus Jacqueline: “Als mijn zus op vlucht was, belde ik vaak naar de burelen van Sabena met de vraag of ze al geland was. Ook die dag.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gilberte Rombaut bij het portret van haar zeven jaar jongere zus Jacqueline: “Als mijn zus op vlucht was, belde ik vaak naar de burelen van Sabena met de vraag of ze al geland was. Ook die dag.” © Jan De Meuleneir / Photo News

Jacqueline (26) werkte op Boeing die neerstortte: “Mijn zus was de perfecte stewardess, maar ze had nooit op dat vliegtuig mogen zitten”

Rij 13, graf 34: daar aan de rechterkant van het Aalsterse kerkhof prijkt nog altijd een zerk die rechtstreeks verbonden is aan de zwartste bladzijde uit de Sabena-geschiedenis. Met in het marmer de laatste radeloze lijnen die een Boeing 707 op 15 februari 1961 vanuit New York maakte alvorens in een witloofveld nabij Kampenhout neer te storten en 73 doden te maken. Aan boord én in het graf: Jacqueline Rombaut (26). Stewardess van beroep, vrijgevochten van aard: “Jacqueline was haar tijd ver vooruit”, vertelt haar zus Gilberte (94) vandaag.

  1. Oekraïners kunnen ingangsexamen voor hoger onderwijs afleggen in Brussel

    Oekraïners kunnen ingangsexa­men voor hoger onderwijs afleggen in Brussel

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts geeft Oekraïense vluchtelingen de kans om deze zomer in Brussel ingangsexamens af te leggen die toegang geven tot hoger onderwijs in Oekraïne. Op die manier verliezen jongeren hun kans op een bachelor- of masteropleiding niet. De N-VA-minister wil zo gehoor geven aan een oproep van de Oekraïense regering. Vlaanderen zal instaan voor een locatie en al het nodige materiaal: de Oekraïners zorgen zelf voor het toezicht tijdens de ingangsexamens.