Belgaimage
Volledig scherm
PREMIUM
© Belgaimage

Ja, je baas mag shorts verbieden op het werk: “Maar er moet wel een reden zijn”

Niet iedereen is fan van korte broeken, sandalen en Hawaï-hemden op het werk. Mag je baas ze ook verbieden? Ja, zegt Nele Mertens, juriste bij hr-dienstverlener Acerta. Maar er bestaan  achterpoortjes.

17 reacties

 • willem merken

  21 uur geleden
  Ik had een geklede jas en stropdas op mijn bureau hangen, heb het een maal moeten gebruiken op 10 jaar.
 • Maxime Vanmaercke

  1 dag geleden
  Het hangt af van het soort beroep. Kom je bij klanten, zorg dan dat je aangepastr kledij draagt. Zijn we nu echt ons eigenwaarde aan het verliezen? Ons kledij, ons gedrag, ons manier van aanpak? Ik wil een nieuwe wagen gaan kopen in een propere garage bij een deftig geklede verkoper op een super net bureel. Denk je anders? Mij niet gezien.
 • rik casteleyn

  1 dag geleden
  Misschien is en rokske wel toegelaten
 • chris vangiesbergen

  1 dag geleden
  Wij kregen er 2 op het werk en heb ze nooit gedragen . En als we een nieuwe wilden kregen we ze .Maar draag dat trouwens nooit . Vond dat het niet paste als je contact hebt met klanten .
 • karin verwimp

  1 dag geleden
  Geen korte broek voor wie rechtstreeks contact heeft met de klant of aan risico's blootgesteld wordt: OK. Maar voor de rest is het verbieden gewoon pesterij en machtsmisbruik. Maar ze mogen wel een deftige korte broek eisen want als je de patattenzakken ziet die sommige mannen aanhebben... Vooral als er dan van die spillebeentjes uitsteken is het echt geen zicht.