M. D. alias Walloon Blackshirt poseert op zijn Facebookaccount voor de Waalse vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
M. D. alias Walloon Blackshirt poseert op zijn Facebookaccount voor de Waalse vlag. © RV

“Ja, ik veracht homo’s. Ja, ik ben racistisch”: de Belgische leden van neonaziforum Iron March ontmaskerd

Verschillende Belgen duiken op in de data van Iron March, een online forum voor neonazi’s. Ze uiten zich als homohaters, islamofoben en antisemieten, bereid om tot actie over te gaan in lokale milities. ‘Ik moet tot actie overgaan. En daarom ben ik naar dit forum gekomen.’

12 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Gelijkwaardigheid en gelijke rechten betekent niet gelijk zijn. Integendeel, iedereen is juist verschillend. Respect voor die diversiteit betekent geen slaafse moraliteit, Sunno Hamar. De natuur is een en al diversiteit. Dat is de bron en de voorwaarde van leven en overleven. De monotonie vindt je alleen in de dode woestijn.
 • Judith Wouters

  2 jaar geleden
  Het feit dat mensen zo denken is hun gebrek aan identiteit. Ze hebben dat niet goed opgebouwd, en compenseer je dat ten opzichte van alles dat "niet eigen is". (eens goed verluchten) Ik vind dat veel mensen daar last van hebben en je moet al echt goed weten wie je bent om een ruime denkwijze te hebben, dan ben je ook gelukkiger.
 • Hubert Wouters

  2 jaar geleden
  Extreemrechts en racisten zijn en blijven marginalen. Geen enkele opvoeding gehad. Zij denken van een supérieur ras te zijn. Dat blijkt niet uit hun doen en laten. Voor mij zijn zij eerder de laagste van de laagste vorm van een mens.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Moest er zo veel racisme niet zijn dan zou men zo hard zijn best niet doen om een andere gemeenschap niet te schofferen, Rudi Bollaerts. Racisme is dus deel van het probleem en mede oorzaak.
 • LN Loubna

  2 jaar geleden
  Dat sommige hieronder dit goed praten begrijp ik echt niet. Migratiebeleid en integratie is het probleem volgens sommige hier? Hoe verklaar je het antisemitisme dan? 6 miljoen Joden zijn uitgemoord, en nog de fout niet inzien dat begrijp ik niet. Het probleem is dat sommige blanken een meerwaardigheidsgevoel hebben tegenover iedereen die anders is.
 1. Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch beschermpak in Koning Boudewijnstadion: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”
  Brussel

  Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch bescherm­pak in Koning Boudewijn­sta­di­on: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”

  Schijn bedriegt. Dat weet kunstenaar-fotograaf Wim Tellier als geen ander. Voor zijn nieuwste worp ‘Closer' dropte de creatieveling vandaag een gigantische installatie van een man in een beschermpak in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Maar binnenkort wordt de schijnbaar onaantastbare brandweerman overweldigd door moeder natuur. We namen een kijkje vanop 90 meter hoogte. “Denk maar aan hoe we corona aan het begin nog onderschat hebben. Wel, we weten hoe het is verlopen.