Kevin met zijn ouders. “We hebben Kevin de voorbije maanden twee keren gezien in een videochat vanuit de gevangenis in Milaan. Hij is fel vermagerd. Er zijn traantjes gevloeid. Op beide schermen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin met zijn ouders. “We hebben Kevin de voorbije maanden twee keren gezien in een videochat vanuit de gevangenis in Milaan. Hij is fel vermagerd. Er zijn traantjes gevloeid. Op beide schermen.” © RV

Italië wil Vlaamse hacker uitleveren aan Amerika, waar hij 22 jaar cel riskeert: “Waarom haalt België onze zoon niet terug? Ze doen het wel met IS-weduwen”

Het hof van beroep in Milaan heeft beslist dat een man van 27 uit Mechelen overgeleverd mag worden aan Amerika. Hij riskeert 22 jaar gevangenis in Texas omdat hij jaren terug de website van American Airlines hackte en zonder betalen enkele dure vliegtickets bemachtigde. “Kevin uitleveren aan de Amerikanen ontneemt hem elke kans op een normaal leven en een toekomst”, zeggen zijn bezorgde ouders.

 1. Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreurplannen eerder al gearresteerd

  Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreur­plan­nen eerder al gearres­teerd

  De politie heeft acht mensen opgepakt - drie in Brussel en vijf in Antwerpen - die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen in ons land. Dat deelt het federaal parket mee in een persbericht. “Er waren voorbereidende handelingen”, zegt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Volgens het federaal parket moeten we de verdachten situeren in het radicaal islamistische milieu. De jongeman die opgepakt is in Eupen, is geen onbekende bij het gerecht. Hij wilde twee jaar geleden al een aanslag op de politie plegen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Vlaming (27) opgepakt na 'stunt' op internet, ouders smeken dat België uitlevering aan VS tegenhoudt: “22 jaar cel? Sommige moordenaars krijgen niet zo veel”
  PREMIUM

  Vlaming (27) opgepakt na 'stunt' op internet, ouders smeken dat België uitleve­ring aan VS tegenhoudt: “22 jaar cel? Sommige moorde­naars krijgen niet zo veel”

  Zijn ouders willen maar één eindejaarsgeschenk. “Dat Kevin zo snel mogelijk terug bij ons thuis in Mechelen is.” Hun 27-jarige zoon zit in de gevangenis in Milaan - op vraag van het Amerikaanse gerecht. Bijna vijf jaar terug slaagde de jonge computernerd erin om vliegtickets op de website van American Airlines te reserveren en te doen alsof hij ze had betaald. Kevin gebruikte geen enkel ticket en deed het puur uit verveling en voor de kick. Hij riskeert nu wel 22 jaar gevangenis in Texas, de thuisbasis van de vliegmaatschappij.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.