De haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De haven van Zeebrugge. © Benny Proot

Italiaan aangehouden voor mensensmokkel in Zeebrugge

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 60-jarige Italiaan aangehouden op verdenking van mensensmokkel via de haven van Zeebrugge. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De man, die zelf in het Engelse Sheffield woont, probeerde een Albanees met valse papieren op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te loodsen.

 1. Na de celstraf voor Bo Coolsaet (81): waar komen bejaarde gedetineerden terecht?
  PREMIUM

  Na de celstraf voor Bo Coolsaet (81): waar komen bejaarde gedetineer­den terecht?

  Bo Coolsaet (81) is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf, en de kans dat hij die ook echt moet uitzitten is reëel. In 2019 zaten er vijftien tachtigers in onze gevangenissen. Maar wat gebeurt er met bejaarde gedetineerden? Belanden zij tussen jonge drugsdealers? "Nee. Een penitentiair woonzorgcentrum bestaat niet, maar de gevangenis van Merksplas is een favoriet. Daar zijn geen trappen."
 2. Wanneer bent u aan de beurt? Dit is onze vaccinatiestrategie
  PREMIUM

  Wanneer bent u aan de beurt? Dit is onze vaccinatie­stra­te­gie

  De vaccinatiestrategie voor ons land is bekend. Het toedienen van de 22,4 miljoen bestelde doses zal in drie fases verlopen. De woonzorgcentra en zorgberoepen komen eerst aan de beurt. Daarna de ruim 2 miljoen 65-plussers, en vervolgens de 45- tot 65-jarigen met onderliggende gezondheidsproblemen. De timing staat of valt met de beschikbaarheid van de vaccins, waarover nog veel onduidelijkheid bestaat. Wanneer bent u aan de beurt volgens de huidige timing?
 3. LIVE. Britse vaccinatiecampagne gaat dinsdag van start - Brussels Expo klaar om ingezet te worden als vaccinatiecentrum

  LIVE. Britse vaccinatie­cam­pag­ne gaat dinsdag van start - Brussels Expo klaar om ingezet te worden als vaccinatie­cen­trum

  Ondanks hoopvolle indicatoren, heeft het coronavirus in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers van Sciensano. Het vaccin is echter op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land gevaccineerd worden. Dat is gisteren bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer nog niet gevaccineerd zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!