REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Isolement doorbreken bij blinden en slechtzienden

Het nieuwe tijdelijke initiatief ‘Verhalen aan de lijn’ van de Brailleliga moet het isolement bij blinde en slechtziende personen doorbreken. Dit meldt de organisatie woensdag. Ze past haar dienstverlening aan met als doel blinde en slechtziende personen te blijven ondersteunen en begeleiden.

0 reacties

 1. Advocaat milieurecht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”
  6

  Advocaat milieu­recht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”

  “Er hangt de multinational 3M een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen boven het hoofd.” Dat zegt advocate milieurecht, Isabelle Larmuseau in VTM Nieuws. De Amerikaanse energiereus wordt gelinkt aan zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, die aan het licht kwam tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Vandaag raakte nog bekend dat het bedrijf een ‘dading’ sloot, waarbij het amper 75.000 euro moest betalen.
 2. Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Johnson & Johnson-vaccin (en de eerste uitnodigingen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrij­ven voor Johnson & Johnson-vac­cin (en de eerste uitnodigin­gen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Op de Qvax-reservelijst is sinds vanmorgen een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven een Johnson & Johnson-vaccin te willen. Wie zich daarvoor opgeeft, wordt eerst gevraagd zelf “de voordelen af te wegen tegen het risico op een ernstige bijwerking”. De eerste uitnodigingen bij jongeren liepen deze voormiddag meteen binnen. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich nu aanmelden op de Qvax-lijst voor een prik met Pfizer.