Simon Mouton Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Simon Mouton Photo News

Is wonen vlak bij hoogspanningslijnen risicovoller dan we denken? “Nieuwe meetresultaten doen schrikken”

Om meer groene stroom te kunnen transporteren, moeten in ons land honderden kilometers nieuwe hoogspanningslijnen aangelegd worden. Buurtbewoners protesteren en vrezen voor hun gezondheid. “Toen we meetresultaten te zien kregen, schrokken we ons een bult.”

86 reacties

 • Danny Leirs

  4 maanden geleden
  Even terug naar studietijd. Dacht (geleerd) dat waarde magnetisch veld log. omgekeerd evenredig is met de afstand. Voor mij zouden kabels, ondergronds pakweg 2m dus wel meer inpakt hebben dan kabels 30, 40 50meter boven de grond. Lijkt me dus niet zo'n goed idee. Je ziet me niet maar ik ben er wel ;-(
 • walter Piters

  4 maanden geleden
  Ik dacht dat magnetisme net een helende werking had. Ik denk dat je meer bang moet zijn van het fijn stof langs een autobaan of de pesticides op het platteland.
 • jan boden

  4 maanden geleden
  Ben onder de hoogspanning geboren en zal honderd worden onder diezelfde hoogspanning.
 • Guy Stanbel

  4 maanden geleden
  Walgelijk... Ik kan het niet anders uitdrukken. Een massale rechtzaak en alle gezondheidskosten terugbetalen van al deze mensen! Dan zal er eens echt nagedacht worden over een degelijk plan met een hart voor de consument.
 • Jean Pierre Huybrechts

  4 maanden geleden
  Drie van mijn vrienden woonden op 75 m naast mekaar onder de hoogspanningskabel (50 m) boven hen .alle drie overleden aan slokdarmkanker geen van hen rookte 52 54 en 55 jaar oud geworden is dit normaal neen toch
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten? Dit is jullie mening

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Dodentocht wordt het parcours van de wandeltocht ingekort van 100 kilometer tot 65 kilometer. De voorspelde hitte maakt het volgens de organisatie onverantwoord om wandelaars overdag verder te laten wandelen. Toch klinkt ook heel wat kritiek op de beslissing. Volgens sommigen is het inkorten van de tocht een betutteling en moet ieder voor zich kunnen beslissen. Onze lezers reageren alvast bijzonder verdeeld op de kwestie. Hieronder vindt u de opvallendste inzendingen.
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.