Fatima Benmezian, gesluierd.
Volledig scherm
Fatima Benmezian, gesluierd. © RV

IS-vrouw urenlang verhoord in Antwerpen, advocaat vraagt psychologische bijstand

Turkije heeft gisterenavond de eerste twee IS-vrouwen naar ons land teruggestuurd. De Antwerpse zussen Fatima (24) en Rahma Benmezian (31) werden overgebracht naar de gevangenissen van Antwerpen en Brugge. Een van de zussen, Fatima B., is kort daarna bijna zes uur lang verhoord door de federale gerechtelijke politie in Antwerpen.

252 reacties

 • Krista Thijs

  3 jaar geleden
  Mooie brievenbus, bescherming tegen de felle winterzon en het opstuivende woestijnzand in belgie. En zo val je niet op tussen de strijders en kan je effe rusten om nieuwe plannen te beramen.
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Fatima werd zes uren lang verhoord. In één keer, dat is veel en uitputtend. Maar nu weet men bij haar onderhoorders eindelijk , uit betrouwbare bron, hoe het leven echt in die IS was en hoe erg het er daar aan toeging. Hopelijk mag zij nu ook praten met journalisten.
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Over het feit dat ze nu gederadicaliseerd is kan de advocaat niets zeggen want hij is geen specialist ter zake, zegt hij. Wel weet hij met zekerheid dat ze waarheidsgetrouwe verklaringen heeft afgelegd. Hoe rijm hij dat? En met de zogenaamde verwondingen die ze heeft opgelopen moet zij maar klacht neerleggen in Turkije of Syrië. Dat heeft geen bal te maken met de feiten die ze heeft begaan. Ze hoort hier niet meer thuis.
 • GERARD DE PELECIJN

  3 jaar geleden
  Om psychologie te verstaan dan moet u ook wel een slimme zijn zekers!
 • birgit vanderest

  3 jaar geleden
  Ze zijn zo lief mijnheer