Fatima Benmezian, gesluierd. Van zus Rahma geen beeld
Volledig scherm
PREMIUM
Fatima Benmezian, gesluierd. Van zus Rahma geen beeld © RV

IS-vrouw Fatima Benmezian emotioneel tijdens verhoor: “Ze huilde omdat ze die hel moest herbeleven”

De teruggekeerde IS-vrouw Fatima Benmezian (24) zat zes uur in politieverhoor. Haar advocaat Abderrahim Lahlali ontmoette haar bij dat verhoor voor het eerst. Hij zag geen bloeddorstige Syriëstrijdster, maar “een frêle jonge vrouw, die op haar achttiende belandde in de hel.”

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Familie van Piet (58) neemt advocaat onder de arm, na dodelijke val in werfput: “Dit moet uitgeklaard worden”
  Izegem

  Familie van Piet (58) neemt advocaat onder de arm, na dodelijke val in werfput: “Dit moet uitge­klaard worden”

  Met een burgerlijke partijstelling tegen netbeheerder Fluvius, een onderaannemer en de stad Izegem wil de familie van Piet Sintobin duidelijkheid over de omstandigheden waarin de 58-jarige Izegemnaar dinsdagavond in een werfput viel. De val werd de vrijgezel uiteindelijk fataal. “We beschuldigen niemand, maar we zijn het Piet verschuldigd deze stap te zetten”, zegt de familie.