Het begon allemaal met de vaccinatiefraude in Sint-Truiden. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) liet zich vroegtijdig vaccineren en liet ook haar entourage voorkruipen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het begon allemaal met de vaccinatiefraude in Sint-Truiden. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) liet zich vroegtijdig vaccineren en liet ook haar entourage voorkruipen. © Mine Dalemans

Is vaccinfraude in Sint-Truiden nog maar het topje van de ijsberg? In zeker deze drie gemeenten kropen ze voor

Na de vaccinatierel in Sint-Truiden gaan nog meer stinkende potjes open. Ook in Diest en Middelkerke is er sprake van vaccinfraude en zijn mensen voor hun beurt ingeënt. Sint-Truiden is dus al lang geen alleenstaand geval meer, zoals minister Bart Somers (Open Vld) deze week nog zei. Experts schrikken daar niet van. Waarom mensen gaan (laten) voorkruipen en waarom de verontwaardiging daarover zo groot is. “En terecht.”

267 reacties

 • René Chamorre

  1 maand geleden
  Geef de datums vrij van al de personen die te vroeg hun prik hebben gekregen. Te vroeg en indien geen geldige reden. PV en vervolging. Moedwillige fraude. Gevangenisstraf.
 • Marc Rooms

  1 maand geleden
  Natuurlijk.. ons kent ons.
 • Pol Segers

  1 maand geleden
  Overal gebeurd dat.Maar de ene is klikker de andere niet Jaloersheid is hier de boosdoener om dan eerder zogezegd hun vroegere vrijheid.Mondmasker blijf onze gezicht bekleden hoe langer hoe beter.Belgie zijn egoïsten ikke ikke.Zoals de kranten die mediageil zijn om zo hun krant te kunnen verkopen verspreiden ze enkel hun roddels.
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  Dat zou hetzelfde moeten zijn als in een bedrijf een C4 en opstappen met een schorsing er nog bovenop dan zullen ze eens zien wat dat is zonder inkomsten zitten
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  In iedere gemeente of stad kruipen die zakkenvullers zoals burgemeester en schepen voor en de N-VA hoor je nu niet want ze doen het ook maar verduiken zich
 1. Minister van Defensie licht intern onderzoek in zaak Conings-toe: commissie uitgesteld tot 17 uur

  Minister van Defensie licht intern onderzoek in zaak Co­nings-toe: commissie uitgesteld tot 17 uur

  Wie heeft fouten gemaakt bij Defensie in de zaak-Jürgen Conings? Dat is de vraag waarop minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) woensdagmiddag een antwoord wou geven in de commissie Landsverdediging. Ze ging er de resultaten van een intern legeronderzoek voorstellen, waarna er gedebatteerd kon worden. Maar er was een probleem: geen enkel parlementslid had het rapport kunnen inkijken, zij krijgen nu toch die kans. De commissie is geschorst tot 17 uur.
 2. Zwijndrecht wil niet dat PFOS-grond hergebruikt wordt in leefbaarheidsprojecten
  PFOS

  Zwijn­drecht wil niet dat PFOS-grond herge­bruikt wordt in leefbaar­heids­pro­jec­ten

  Het gemeentebestuur van Zwijndrecht dringt er bij Oosterweel-bouwheer Lantis op aan dat er geen met PFOS vervuilde grond wordt hergebruikt in geplande leefbaarheidsprojecten in het kader van het Oosterweeldossier. Dat heeft burgemeester André Van de Vyver (Groen) verklaard tijdens een gemeentelijke raadscommissie over de zaak. Van de Vyver stelt dat een dergelijk hergebruik "het verplaatsen van het probleem" zou inhouden.