Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Is teken- of muziekschool een hobby? Verwarring over plaats van deeltijds kunstonderwijs binnen buitenschoolse activiteiten

Dinsdag werd tijdens het onderwijsoverleg een akkoord gesloten over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kondigde aan dat kinderen tot 12 jaar nog maar één hobby of vrijetijdsactiviteit mogen uitoefenen. Vandaag is echter verwarring ontstaan over welke activiteiten meetellen als hobby, en welke niet. Zo zouden teken- en muziekscholen volgens sommigen niet worden meegeteld. 

12 reacties

 • Bart Vandevelde

  1 maand geleden
  Tekenschool en muziekschool zijn hobby's, niet meer niet minder. Ik kan me goed voorstellen dat het hobby's zijn, waarvan de organisatie veel arbeid vergt. En het invoeren van een tijdelijke stop is inderdaad een serieuze inspanning van dergelijke organisaties. Wel, doe die inspanning dan, je kan na een pandemie van meer dan een jaar nu toch niet gaan zeggen dat je het niet had zien komen?
 • evelyne dewulf

  1 maand geleden
  Inschrijvingsgeld werd vorig jaar betaald voor volledig jaar. Maar helft jaar waren scholen gesloten. Dit jaar hetzelfde liedje! Voorzie een gratis lesjaar volgend jaar. Zo worden leerlingen slechts eenmaal "gestraft" door persoonlijke ontwikkeling on hold gezet
 • Pierre Van Haute

  1 maand geleden
  Als de kinderen de regels volgen laat ze dan toch hun hobby uitoefenen ,als muziek maken en schilderen daar buiten valt zijn we verkeerd bezig. Stop dan ook maar met profvoetballers, renners en alle prof sporters als die hun verplaatsingen doen is dat niet gevaarlijk?
 • David Roels

  1 maand geleden
  Snap deze heisa niet! Kan maar zo simpel zijn. 1 hobby of buitenschoolse activiteit dat buiten de schooluren valt! Kheb sterk de indruk dat sommige mensen bij alles de achterpoortjes neigen te zoeken om toch maar hun eigen zinnetje te kunnen blijven doen en lak hebben aan alles! Ik hoop dat karma deze ooit eens inhaalt.
 • Dick DECOCK

  1 maand geleden
  Ietw at niet verplicht is kan men gerust als hobby beschouwen , dus geen uitzonderingen die alles weer ondermijnen.
 1. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

 2. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten