Een varkenshouder in zijn stal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een varkenshouder in zijn stal. © ANP

Is reclame voor vlees nog van deze tijd? Voedingsexpert: “Vlees wordt met publiek geld gepromoot, maar noodlijdende groenteboeren vernietigen hun oogst”

Vlaanderen blijft massaal geld pompen in de promotie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite Apache. Opmerkelijk gezien de varkensstapel wordt afgebouwd en ook de Europese Unie vraagt om de consumptie van vlees te verminderen. “Mag het wat minder zijn?”, vraagt voedingsexpert Patrick Mullie zich af. Mullie is verbonden aan interuniversitair onderzoekscentrum CEBAM.

19 reacties

 • Victor Coekaerts

  2 maanden geleden
  Gaan de veganisten nu ook zeggen wat wij allen moeten eten? Eén ding, het lijden van vee is niet verantwoord. Het moet op een diervriendelijke wijze plaatsvinden. Maar een kip, varken, koe, vis, enz...behoort sinds mensenheugenis tot ons voedsel. Het vernietigen van groenten en ander niet dierlijk voedsel is verkeerd. Daar zijn andere oplossingen voor maar het brengt dan geen geld in het laadje he. Wat er in mijn bord ligt is mijn zaak en een ander heeft daar niets over te zeggen.
 • jozef vermeulen

  2 maanden geleden
  Max 5% export=minder boeren=minder vlees.Enkel produceren wat voor ons land nodig is.Een boer moet geen loon over houden zoals een CEO maar een riant arbeidersloon!
 • Kristof Degros

  2 maanden geleden
  Iedereen doet wat hij zelf wilt, maar hoe meer dat woke gezever in de strot geramd wordt hoe minder het zal gebeuren. Ik heb niks tegen vegetarisch eten, maar ik moet regelmatig mijn stuk vlees hebben (of vis). En hoe in godsnaam ga je reclame maken voor brocolli of bloemkool ? Nuja reclame ... denk dat veel mensen dat ook beu zijn.
 • Peter Morris

  2 maanden geleden
  Mensen beseffen niet dat minder vlees eten een grotere impact heeft op milieu/ co2 uitstoot dan benzine of diesel bannen. Voor 1 steak zijn 50 badkuipen water nodig… 10 keer op een jaar een biefstuk is dus meer dan elke dag een bad laten vollopen… en er zijn mensen die iedere week steak eten.
 • Ludo Scheepmans

  2 maanden geleden
  zo lang ik leef zal mijn stukje vlees eten en zeker mijn eigen groenten. en daar moet niemand zich mee bezig houden.