Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht © Johan Jacobs

Is omikron nu ziekmakender of net niet? Viroloog Steven Van Gucht gidst u doorheen de belangrijkste nieuwe studies

Goed nieuws over omikron. Naargelang de windstreek van waaruit het aanwaait, zou de nieuwe variant 35 tot 80 procent milder zijn dan voorganger delta. Zelfs de doorgaans voorzichtige Duitse topviroloog Christian Drosten tweet daar vrolijk over mee. We maakten een overzicht van hoopgevende studies uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Australië en Zuid-Afrika en legden dat voor aan viroloog Steven Van Gucht, die niet gelooft dat het virus milder geworden is. “Het gaat nog altijd om corona. Na bijna twee jaar pandemie is de mens wél sterker geworden.”

9 reacties

 • Eric Merny

  5 maanden geleden
  Dat deze variant besmettelijker is staat vast. Wat het effect op de ziekenhuisopnames is, is voorlopig nog een vraagteken. Wat wel duidelijk is, is dat wie gevaccineerd is en een booster kreeg veel minder kans heeft om in het ziekenhuis te belanden. Verwijten aan de virologen dat ze het allemaal niet meer weten heeft geen zin, het gaat om een nieuw virus dus weten ze het natuurlijk nog niet, en dat geven ze zelf toe.
 • Reduan Karyouh

  5 maanden geleden
  Niks nieuws onder de zon
 • Dirk Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  Waarom zou je leven 2 jaar ingekort zijn? Ik fiets al 2 jaar heel veel nu , ga nog op restaurant en op reis. Allemaal veilig. Vind het niet nodig om in massa te lopen, op café te zitten. Maar heb wel mijn plicht gedaan van me te laten vaccineren , voor mezelf , voor anderen en uit respect voor de zorg.
 • Elle Devee

  5 maanden geleden
  @Wouter. Men zegt al van bij het begin dat het besmettelijker is. Dat is nog niet veranderd het is zelfs het enige waarover eensgezindheid bestaat. Er is een groot verschil tussen besmettelijkheid en ziekmakend effect. Het is over dat ziekmakend effect dat er zeer wisselende rapporten en meningen zijn
 • Wouter Van de Walle

  5 maanden geleden
  De ene dag is het besmettelijker, de dag erna dan weer niet.. Zeg dan gewoon dat jullie het zelf niet weten
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon ‘s morgens zegt dat het stikstofakkoord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet
  PREMIUM
  24

  ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon ‘s morgens zegt dat het stikstofak­koord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet

  Jo Brouns is de kersverse minister van Landbouw die voor CD&V de boerenkrijg moet organiseren in de Vlaamse regering. Het onontgonnen Limburgse talent van 47 wil het moeizaam gesloten akkoord tussen CD&V, Open Vld en N-VA kunnen aanpassen als dat nodig is. Maar (nog) niet Jo Brouns, wél Gwendolyn Rutten (Open Vld) ontpopt zich tot de gesel van die stikstofdeal en dus van de Vlaamse regering.
 1. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 2. Zo zal het onweer morgen over ons land trekken
  Play

  Zo zal het onweer morgen over ons land trekken

  Vandaag richtte het onweer al op verschillende plaatsen in ons land schade aan, maar ook morgen geldt code geel voor het hele land. Het KMI sluit bovendien niet uit dat er zal worden opgeschaald naar code oranje. Volgens onze weerman Frank Duboccage zal er morgen nóg meer regen vallen en bereiden we ons best voor op windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. Bovendien is er zelfs een kleine kans op tornado’s. Wat mogen we morgen verwachten?