Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet.
Volledig scherm
Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet. © BSRagency BSR Agency

Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet

Dat het nieuwe coronavirus oorspronkelijk van dier op mens is overgedragen, is geweten. Maar een paar dagen terug testte plots ook een kat uit Luik positief. Niet alleen werd het virus teruggevonden in de uitwerpselen van het dier, het vertoonde ook symptomen. Hoewel het niet vaak lijkt voor te komen, wordt de vraag toch gesteld: Kan het coronavirus ook overgedragen worden van mens op dier? En tussen dieren onderling? Een studie van de Chinese Academie voor Landbouwwetenschappen zocht een antwoord.

1 reactie

 • Patrick Goebel

  2 jaar geleden
  Ik blijf voor de veiligheid uit de buurt van mensen en dieren.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Sportminister Weyts geeft topmagistraat opdracht om aantijgingen rond volleybalcoach Vande Broek te onderzoeken
  Volleybal
  9

  Sportminis­ter Weyts geeft topmagi­straat opdracht om aantijgin­gen rond volleybal­coach Vande Broek te onderzoe­ken

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder bondscoach Gert Vande Broek onder de loep te nemen. “Hij moet als neutrale autoriteit alle aantijgingen bekijken, evenals de precieze omstandigheden en de schade bij de (ex-)speelsters.” Sport Vlaanderen meldt in een nieuw communiqué achter die beslissing te staan en dat het grensoverschrijdend gedrag en elke klacht die daaromtrent binnenloopt “zeer ernstig” zal nemen.